Boekenplank:
Kies

Boeken van Linda Olsson

Linda Olsson studeerde rechten aan de Universiteit van Stockholm en heeft in Kenia, Singapore, Engeland en Japan gewerkt en gewoond voor ze zich uiteindelijk, met haar gezin, vestigde in Auckland, Nieuw Zeeland. Ze haalde haar BA in Engelse en Duitse literatuur aan de Victoria University in Wellington. In 2003 won ze een schrijfwedstrijd en daarmee was de eerste stap in haar schrijverscarrière gezet. Olsson schrijft zowel in het Engels als in het Zweeds.

Meer over Linda Olsson

Genre: Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • Astrid en Veronika - Let me sing you gentle songs
  • Herinnering aan de liefde - The memory of love
  • Het gevolg van stilte - Sonate for Mirjam
  • In de schemer fluit de merel - I skymningen sjunger koltrasten / The blackbird sings at dusk

Dubbel uitgegeven titels

  • Sonate voor Mirjam - zie Het gevolg van stilte
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAstrid en Veronika

Veronika, een jonge schrijfster, huurt midden in de gure Zweedse winter een huis op het platteland om een nieuwe roman te schrijven. Door een tijd alleen te zijn, hoopt ze in het reine te komen met de tragische dood van haar verloofde. Haar komst wordt stilletjes gadegeslagen door haar oudere, teruggetrokken buurvrouw Astrid, een eenzame vrouw met een groot geheim.

De seizoenen glijden voorbij en de vriendschap tussen Astrid en Veronika bloeit voorzichtig op. Steeds vertellen ze elkaar een nieuw stukje van hun levensverhaal, en gedurende dat jaar in Zweden veranderen hun beider levens voorgoed.

Schrijver: Linda Olsson
Oorspronkelijke titel: Let me sing you gentle songs
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022960431
Ebook: 9789044971132
Uitgever: Bruna
Herinnering aan de liefde

De Zweedse arts Marion Flint woont al vijftien jaar alleen aan de kust van Nieuw-Zeeland. Het is een eenzaam bestaan dat haar echter de kans biedt om wat er gebeurd is achter zich te laten. Maar wanneer ze de zevenjarige Ika ontmoet, wordt ze gedwongen om haar traumatische verleden onder ogen te komen. Misschien lukt het haar zichzelf eindelijk te vergeven. En de mensen die ze heeft achtergelaten.

Herinnering aan de liefde is een prachtig geschreven roman die een warm en liefdevol beeld schetst van de verschillende vormen van liefde - de vernietigende, de verboden en uiteindelijk de helende liefde. Linda Olsson combineert zeer vakkundig de scenes uit Marions verleden met haar pogingen in het heden om Ika te redden van zijn gewelddadige omgeving, en toont op liefdevolle wijze de breekbaarheid van herinneringen en de helende kracht van het hart.

Schrijver: Linda Olsson
Oorspronkelijke titel: The memory of love
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022960455
Ebook: 9789044971156
Uitgever: Bruna
Het gevolg van stilte

Wanneer een man na jaren de stilte doorbreekt...

Het overrompelende verhaal van een man die zichzelf is kwijtgeraakt nadat zijn enig kind bij een verkeersongeluk is omgekomen. Pijn is onbenoembaar en dus deed hij er tot nu toe het zwijgen toe, maar de oorverdovende stilte na de dood van zijn kind wordt hem te veel. Hij gaat op zoek naar zijn oorsprong. Zijn zoektocht is een ode aan zijn dochter.

Hij verlaat Nieuw-Zeeland en reist naar Polen, waar hij de familiegeheimen ontdekt die in dit land begraven liggen sinds de oorlog. En hij gaat terug naar Zweden, naar de moeder van zijn kind, naar de vrouw die hij altijd heeft liefgehad. Eindelijk weet hij de stilte te doorbreken.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Linda Olsson
Oorspronkelijke titel: Sonate for Mirjam
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789063053505
Ebook: 9789044971149
Uitgever: Archipel
In de schemer fluit de merel

Drie eenzame mensen wonen in hetzelfde appartementengebouw in Stockholm: de depressieve Elisabeth, die zich voor alles en iedereen afsluit; Elias, een getalenteerd illustrator, die een groot geheim met zich meedraagt; en Otto, weduwnaar en voormalig eigenaar van een boekwinkel.

Een verkeerd bezorgd pakketje vormt het begin van een voorzichtige vriendschap tussen deze gekwetste en eenzame mensen, waarin hun gedeelde liefde voor verhalen en literatuur hen ertoe brengt zich voor elkaar open te stellen.

In de schemer fluit de merel is een melancholieke roman over drie mensen, verbonden door eenzaamheid en verlangen.

Schrijver: Linda Olsson
Oorspronkelijke titel: I skymningen sjunger koltrasten / The blackbird sings at dusk
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789492086297
Ebook: 9789492086303
Uitgever: Orlando

Dubbel uitgegeven titelsSonate voor Mirjam

Zie voor de beschrijving van dit boek: Het gevolg van stilte.

* Het gevolg van stilte is een paperback-uitgave, Sonate voor Mirjam is een Ebook.

Schrijver: Linda Olsson
Oorspronkelijke titel: zie Het gevolg van stilte
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789063053505
Ebook: 9789044971149
Uitgever: Bruna