Boekenplank:
Kies

Boeken van Alberto Ongaro

Meer over Alberto Ongaro

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1925 / Overleden: 2018

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • De brug van de verlating - Il ponte della solita ora
  • Hoog spel - La partita

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe brug van de verlating
Op een avond wil Francesco Soria, een musicus, naar Rome bellen. Wanneer hij de hoorn opneemt, valt hij in een gesprek tussen een vrouw en haar geliefde. Hij hoort alleen de vrouw, die nog een laatste afspraak wil 'bij die grote houten brug'. Op de achtergrond blaft een hond. Haar stem fascineert hem.

Dan hoort hij dezelfde hond weer, buiten. Hij kijkt door het raam en ziet een slanke vrouw met een hond in de schemering langs de kade lopen. Hij gaat haar achterna en leert haar kennen.

Zij is Frederika, minnares van Andrea Dal Fumo, een niet onbesproken graaf met vele vriendinnen. En deze Andrea wordt enkele dagen later dood in zijn huis gevonden, neergeschoten. Francesco vermoedt dat dit de uitkomst is van Frederika's laatste afspraak. En de politie weet het wel zeker. Maar in Venetië zijn de dingen niet altijd wat ze lijken.
Schrijver: Alberto Ongaro
Oorspronkelijke titel: Il ponte della solita ora
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789076270654
Uitgever: Serena Libri
Hoog spel
We zijn in de 18e eeuw. Wanneer Francesco Sacredo in Venetië terugkeert van een kortstondige verbanning naar Corfu vindt hij de deur van het voorouderlijke paleis gesloten. Hij gaat op onderzoek in het mistige Venetië.

Zijn vader blijkt hun hele vermogen - landerijen, kostbaarheden, schepen - in enkele weken vergokt te hebben. Zijn tegenspeelster, de eenogige Duitse gravin Matilde von Wallenstein, stelt een laatste spel voor aan Francesco: als hij wint krijgen de Sacredo's al hun bezittingen terug, als zij wint krijgt ze Francesco. Vader en zoon stemmen verbitterd toe.

Matilde wint - en Francesco slaat op de vlucht. Maar de gravin laat het er niet bij zitten en opent de jacht op Francesco.
Schrijver: Alberto Ongaro
Oorspronkelijke titel: La partita
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789076270555
Uitgever: Serena Libri