Boekenplank:
Kies

Boeken van Eric Oosthoek

Eric Oosthoek is televisieregisseur en schrijver.

Meer over Eric Oosthoek

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1948

Geboorteland: Nederland

Website: Eric Oosthoek


Severyn & Govaert

  1. Onder verdenking: de zaak Morgenstond
  2. Dood in opdracht: de zaak Dantzig
  3. Kwaad ontwaakt: de zaak Ananke

gedetailleerd overzicht

Severyn & GovaertOnder verdenking: de zaak Morgenstond

Het meisje lag op haar rug, de grijsblauwe ogen half geopend, gestold in een moment van acceptatie. De benen gespreid, rechtervoet naar buiten gedraaid. Rechterarm boven het hoofd, hand plat op de grond. De andere arm langs het lichaam, vuist gebald. Ze was geheel ontkleed, had alleen sokken en schoenen nog aan, hardloopschoenen, de beha zat rond haar hals geknoopt.

Een serieverkrachter slaat opnieuw toe en vermoordt voor het eerst zijn slachtoffer. Een Marokkaans-Nederlandse journalist ontvangt een kogelbrief. Hij vecht een eenzame strijd tegen het feodale bewind in zijn moederland. De intimidaties vanuit Rabat gaan van kwaad tot erger, van intimidatie en bedreiging tot zware mishandeling.

Maarten Severyn onderzoekt beide zaken. Ondertussen probeert hij het plotselinge overlijden van zijn vrouw te verwerken en begint hij een privé-oorlog tegen de man die haar dood reed. Zonder officiële onderzoeksopdracht gelden er voor Maarten andere regels en wetten.

Schrijver: Eric Oosthoek
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789082993400
Ebook: 9789082993417
Uitgever: All Fiction
Dood in opdracht: de zaak Dantzig

Lydia Govaert werkt harder dan ooit aan de zoveelste corruptiezaak binnen de Nationale Politie. Een moordaanslag op twee politieagenten zet alle codes op rood. Alles wijst op een georganiseerde moordservice van de onderwereld. Een nachtmerrie begint en lijkt nooit meer op te houden. De ene liquidatie volgt na de andere. Een veertienjarige puber is het eerste onschuldige slachtoffer.

Tot haar ontzetting raakt haar dochter Marianna, eerstejaars rechten, bij de zaak betrokken.

Schrijver: Eric Oosthoek
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789082993431
Ebook: 9789082993448
Uitgever: All Fiction
Kwaad ontwaakt: de zaak Ananke

Raadselachtige aanslagen op immigranten in het zo rustige Amstelveen...

Een sluipschutter jaagt op iedereen met een buitenlands uiterlijk. Hij gebruikt precisiewapens met geluidsdemper, observeert en slaat toe. Een van de slachtoffers is Faridah Amrani, een Amsterdamse politievrouw.

Het team van Maarten Severyn gaat op jacht, meedogenloos. Hij komt al snel alleen te staan: zijn tweede man, Jelle Rooda, wordt aangehouden, verdacht van schending van zijn ambtsgeheim...

Schrijver: Eric Oosthoek
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789082993462
Ebook: 9789082993486
Uitgever: All Fiction