Boekenplank:
Kies

Boeken van Mariska Overman

Mariska Overman heeft theologie gestudeerd en les gegeven in levensbeschouwing, ethiek en filosofie. Samen met haar man heeft zij een bureau dat gespecialiseerd is in het levenseinde. Ze schrijft als columnist voor verschillende websites over rouw en dood.

Meer over Mariska Overman

Genres: Historisch, Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • Het geheim van Grace
 • Noorderlicht
 • Schillers dubbelliefde

Isabel Dieudonné

 1. Hoofdzaak
 2. Voltooid
 3. Verdoemd

Weense Dromen

 1. De laatste wals
 2. Het balboekje
 3. Het koffiehuis
 4. De toekomst

E-books

 • Zand aan haar voeten

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet geheim van Grace

Twee mannen, een verdwenen vader, en een oud geheim. Wie kan Maud vertrouwen als ze de waarheid wil ontdekken?

'Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang'.

Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland na haar verbroken relatie. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.

En tussen alle perikelen door, verliest ze ook nog eens beetje bij beetje haar hart. Alleen... aan wie van de twee o zo verschillende mannen?

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789461094483
Uitgever: De Crime Compagnie
Noorderlicht

Noor is Nederlands. Frode is Deens. Magnus is Engels. Katja is Duits. Ze hebben elkaar ontmoet op een online literair forum. Een van hen had een idee.

Nu bevinden ze zich alle vier op een zeilschip in de ijzige winterkou van Noord-Noorwegen. Op zoek naar het befaamde noorderlicht, net als de andere passagiers. En op zoek naar een slachtoffer: iemand moet dood. Dat hebben ze afgesproken. Maar zo simpel blijkt het niet te zijn.

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789461094766
Ebook: 9789461094810
Uitgever: De Crime Compagnie
Schillers dubbelliefde

Een rebelse dichter, zijn hartstocht en het mysterie van zijn verdwenen resten...

In de zomer van 1788 brengen de zusjes Lengefeld een heerlijke onbezorgde tijd door met Friedrich Schiller. Hij weet hun beider harten te stelen, maar hij kan er slechts een trouwen. Charlotte wordt zijn bruid. Maar vergeet hij daarmee ook Caroline? Als in 1805 zijn dood nadert zal Charlotte een onomkeerbare keuze maken.

Journaliste Johnny mag in 2008 een persconferentie in Weimar bezoeken. Een ideale ontsnapping aan thuis, waar haar liefdesrelatie niet lekker loopt. De schedel van de 18de eeuwse dichter Schiller die naast Goethe in de hertogelijke tombe in Weimar zou moeten liggen, blijkt namelijk niet de zijne te zijn. Dan raakt ze verstrikt in een wonderlijke zoektocht naar de verdwenen schedel en ontdekt ze dat het verleden nog altijd van invloed is op het heden.

In dit losjes op ware feiten gebaseerde mysterie worden heden en verleden naadloos met elkaar verbonden.

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789493041400
Ebook: 9781774533482
Uitgever: Gloude

Isabel DieudonnéHoofdzaak

Specialist Postmortale zorg Isabel Dieudonné heeft twee jaar geleden haar werk als rechercheur vaarwel gezegd na een heftige zaak. Tot nu.

Haar halfbroer, rechercheur David Nichols, roept haar hulp in als hij een hoofd op zijn keukentafel vindt. Van wie is dat hoofd? Waarom ligt het in zijn keuken?

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789461092397
Uitgever: De Crime Compagnie
Voltooid

Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag met de tekst: KLAAR.

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog... blijft het bij dit ene slachtoffer?

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789461092861
Uitgever: De Crime Compagnie
Verdoemd

Drie jonge mensen. Drie zelfdodingen. Klopt dat wel? Of is er meer aan de hand?

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid. Ze bijt zich vast in de zaak maar verliest daarbij zichzelf uit het oog.

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789461093387
Uitgever: De Crime Compagnie

Weense DromenDe laatste wals

De omnibus De laatste wals bevat de boeken:

 1. Het balboekje
 2. Het koffiehuis
 3. De toekomst

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789047209485
Uitgever: Loft Books
Het balboekje

Wenen, 1888. Iedereen weet dat haar balboekje het kostbaarste bezit is van een jongedame op zoek naar de liefde. Maar wat als een totaal ongeschikte maar o zo aantrekkelijke baron zijn naam in dat balboekje noteert? Hij is alles waarnaar de jonge gravin Katharina-Anna niet mag verlangen. Hij is nieuwe adel, bankier, en daarom volgens haar ouders volkomen ongeschikt.

Gelukkig is er ook een charmante hertog, de perfécte huwelijkskandidaat: knap, slim, en met de juiste titel. Kathi vindt hem daadwerkelijk leuk, en hij heeft ook nog eens moderne opvattingen over het huwelijk. Een eenvoudige keuze dus?

Niet voor Kathi. Want zij is niet als de meeste dames van haar stand. Ze neemt zelden een blad voor de mond en rebelleert door stiekem in een koffiehuis te werken. Een onverwachte ontmoeting met keizerin Sisi brengt Kathi al helemaal aan het twijfelen...

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789047208211
Uitgever: Loft Books
Het koffiehuis

Kathi moet wennen aan haar leven als getrouwde vrouw. Er moet toch meer in het leven zijn dan soirees bijwonen? Haar echtgenoot heeft de oplossing: waarom begint ze geen koffiehuis?

Na wat getwijfel stort Kathi zich met hart en ziel op het opbouwen van haar eigen koffiehuis. Tot grote schrik van de oude adel: een vrouw die werkt, een vrouw aan het roer, dat kan nooit goed gaan... Kathi moet zich bewijzen aan hen, maar niet in de laatste plaats aan zichzelf.

Ondertussen merkt ze dat haar broer Jozef worstelt met zijn liefdesleven. Kan ze hem behoeden voor een grote fout? Of moet ze de hulp van de keizerin weer inschakelen?

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789047208235
Uitgever: Loft Books
De toekomst

Kathi is in paniek. Net nu haar koffiehuis begint te lopen, raakt ze zwanger. En dat betekent dat ze straks moet stoppen met werken... Ze neemt zich voor om alles op alles te zetten om voor de geboorte van haar kind haar droom te realiseren: van haar koffiehuis een scholingsplek maken voor kansarme meisjes. Heeft ze genoeg tijd om de juiste mensen om zich heen te verzamelen? En om haar echtgenoot te overtuigen van deze nieuwe stap?

Gelukkig staat haar broer Jozef haar bij. Maar Jozef gaat trouwen, en als Kathi zijn aanstaande ontmoet, is ze totaal niet blij met zijn keuze. Ze weet zeker dat er iets niet klopt. Jozef is duidelijk verliefd, maar niet op deze vrouw...

Wat zal de toekomst hen allemaal brengen?

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789047208259
Uitgever: Loft Books

E-booksZand aan haar voeten

Ellen logeert in een bed & breakfast vlak bij een rustig strandje tussen Scheveningen en Kijkduin. Ze geniet van het strand, het zand op haar voeten, de zon op haar gezicht. En dan is daar Bouke, de knappe man die in dezelfde B&B blijkt te logeren.

Maar dan wordt er in de duinen een lijk gevonden en komen er bij Ellen herinneringen boven aan haar jeugd...

Schrijver: Mariska Overman
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789461098689
Uitgever: De Crime Compagnie