Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Jeffrey Overstreet

Boeken van Jeffrey Overstreet

Meer over Jeffrey Overstreet

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jeffrey Overstreet


Overzicht

  • De kleuren van Auralia - Auralia's colors

Non-Fictie

  • Blik achter de schermen - Through a screen darkly

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kleuren van Auralia
Het Huis van Abascar is gehuld in duisternis. Een jaloerse koningin heeft alle kleuren uit het rijk verwijderd. Alleen in het koninklijk paleis zijn kleuren nog toegestaan. Het leven van de inwoners van de stad draait alleen nog maar om het vergaren van meer kleur, meer status. De koning probeert zijn volk te beschermen tegen de gevaren van de wereld buiten de stadsmuren, waar angstaanjagende monsters leven.

Als twee misdadigers, die uit de stad verstoten zijn, een kind vinden bij een meer, besluiten ze het mee te nemen en op te voeden. Al snel blijkt dat het meisje, Auralia, kleuren tot leven kan brengen op een manier die niemand ooit heeft gezien. Auralia's talent opent de deuren van het paleis naar de kerkers en maakt de weg vrij voor een grote verandering in het Huis van Abascar.
Schrijver: Jeffrey Overstreet
Oorspronkelijke titel: Auralia's colors
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789043515351
Uitgever: Kok

Non-FictieBlik achter de schermen

Jong en oud is op de hoogte van het nieuwste aanbod uit Hollywood en iedereen beseft dat het kijken naar films niet meer buiten valt te sluiten. Maar hoe ga je als christen op een verantwoorde manier om met films?

In Blik achter de schermen neemt Jeffrey Overstreet de lezer mee langs meer dan honderd films en regisseurs, om duidelijk te maken hoe rijk het medium kan zijn voor wie bereid is goed te kijken, maar ook waar mogelijke gevaren liggen.

Daarnaast is dit het persoonlijke verhaal van een christelijke filmrecensent. Overstreet geeft een blik achter de schermen van een wereld die zich weliswaar in het donker afspeelt, maar waarin verbazend veel Licht valt te ontdekken.

Jeffrey Overstreet schrijft voor Christianity Today en is een van de meest toonaangevende christelijke filmcritici van dit moment. Blik achter de schermen maakt deel uit van de CV Film-reeks, waarin eerder al twee delen verschenen. Dit boek bevat een selectie van hoofdstukken uit Through a screen darkly.

Schrijver: Jeffrey Overstreet
Oorspronkelijke titel: Through a screen darkly
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789058040411
Uitgever: Plateau