Boekenplank:
Kies

Boeken van Lizzie Page

Lizzie Page studeerde politicologie en internationale betrekkingen en heeft een master in creatief schrijven. Ze woonde en werkte onder meer in Parijs, Tokyo en Londen.

Meer over Lizzie Page

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Sam Lierens

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Ik hoor bij jou - When I was yours

Het Weeshuis / Shilling Grange Children's Home

  1. Het weeshuis - The orphanage
  2. Een nieuw begin - A place to call home
  3. Liefde in het weeshuis - An orphan's song

Wapenzusjes

  1. Wapenzusjes - The war nurses
Het Weeshuis / Shilling Grange Children's Home
Wapenzusjes

gedetailleerd overzicht

OverzichtIk hoor bij jou

Als Vivienne een jonge evacué krijgt toegewezen, komt de oorlog opnieuw haar leven binnen...

Leicester, 1939. Vivienne heeft niet om een evacué gevraagd. Maar of ze het leuk vindt of niet, kleine Pearl uit Londen wordt haar toegewezen. Naarmate de band tussen het meisje en de verbitterde vrouw groeit, blijkt dat hun levens meer met elkaar vervlochten zijn dan ze denken.

Het wordt voor Vivienne hoog tijd om de pijn uit haar verleden onder ogen te zien. Hoe kon haar huwelijk met Edmund zo mislopen? En hoe kon het gebeuren dat ze haar geliefde zuster, met wie ze samen oorlogsslachtoffers verpleegde in de Eerste Wereldoorlog, zo in de steek liet?

Schrijver: Lizzie Page
Oorspronkelijke titel: When I was yours
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789023960027
Ebook: 9789023960034
Uitgever: Kok

Het Weeshuis / Shilling Grange Children's HomeHet weeshuis

Toen alles verloren leek, vonden ze elkaar...

Engeland, 1948. De jonge oorlogsweduwe Clara is de nieuwe huismoeder van het weeshuis in Shilling Grange geworden. Tot haar eigen verbazing, want de oproep in de krant vroeg om iemand met ervaring. Zodra ze arriveert verlaat de laatste non - de voormalige leidster - het huis en staat ze er alleen voor. De kinderen zijn stil, bang om geslagen of aangeraakt te worden en Clara lijkt alles verkeerd te doen. De oudste, een tiener, wijst haar maar al te graag op haar tekortkomingen en de jongste blijft maar om haar moeder vragen. Ze wil wel helpen, maar hoe te beginnen?

Gelukkig hebben de kinderen steun aan Ivor, de buurman en oorlogsheld. Als voormalig bewoner van het weeshuis deelt hij met de kinderen de argwaan voor Clara, want het lijkt erop dat ook zij weer snel zal vertrekken. Langzaam maar zeker begint Clara echter haar plek te veroveren. Maar vindt ze ook de kracht om te vechten voor de kinderen als niemand anders dat doet? En durft ze haar hart weer open te stellen om lief te hebben?

Schrijver: Lizzie Page
Oorspronkelijke titel: The orphanage
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789046830253
Ebook: 9789046830260
Uitgever: Oceaan
Een nieuw begin

Wat gebeurt er met de kinderen als het weeshuis gesloten wordt?

1949, Shilling Grange weeshuis. Na de breuk met haar verloofde probeert Clara haar leven weer op te pakken. Als leidster heeft ze een band opgebouwd met alle kinderen van het weeshuis, die net zoals zij alles verloren tijdens de oorlog. Met de kleine Peg bijvoorbeeld, die niet wil praten, en met de behulpzame Joyce, die getekend is door polio. Clara houdt van ze, en van haar baan, die een stuk zwaarder geworden is nu ze er alleen voor staat.

Buurman Ivor, voormalig D-Day held en Clara's steun en toeverlaat in de zorg voor de kinderen, is namelijk verdwenen. En dan krijgt ze ook nog eens vreselijk nieuws: het weeshuis wordt verkocht. Clara moet snel een nieuw huis vinden, maar de tijd dringt. Kan ze de kinderen redden?

Schrijver: Lizzie Page
Oorspronkelijke titel: A place to call home
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789046830338
Ebook: 9789046830345
Uitgever: Oceaan
Liefde in het weeshuis

De kinderen houden van Clara. Maar vindt Clara ook haar ware liefde?

Met het naderende Festival of Britain is Clara verheugd te zien hoe de kinderen zingen en zich samen voorbereiden op de auditie. Maar wanneer een getraumatiseerde jongen voor de deur staat krijgt ze de grootste opvoeduitdaging tot nu toe. Clara zoekt troost bij haar buurman Ivor, maar die is te druk bezig met zijn adoptiedochtertje Priscilla.

Wanneer Clifford zich aansluit bij de zanggroep hoopt Clara dat hij zijn weg vindt, maar al snel brengt hij niet alleen hun geliefde plannen voor dit festival in gevaar, maar ook de toekomst van de andere kinderen. Zal Clara dit kunnen verhinderen, en zal dat samen met Ivor zijn?

Schrijver: Lizzie Page
Oorspronkelijke titel: An orphan's song
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789046832271
Ebook: 9789046832288
Uitgever: Oceaan

WapenzusjesWapenzusjes

Twee moedige frontverpleegsters vinden in hun vriendschap de kracht om vol te houden...

Terwijl de oorlog zijn tol eist, klampen de gewonde soldaten zich vast aan de liefde en zorg van twee moedige, jonge verpleegsters. Ondanks hun verschillen worden Mairi en Elsie de beste vriendinnen. Het werk dat ze doen is hartverscheurend en ze lopen voortdurend gevaar. Als de oorlog voortduurt, komt hun vriendschap steeds meer onder druk te staan.

Wapenzusjes is het eerste deel van de trilogie Wapenzusjes, een indrukwekkend en ontroerend oorlogsverhaal dat is gebaseerd op een wonderlijke, waargebeurde geschiedenis.

Schrijver: Lizzie Page
Oorspronkelijke titel: The war nurses
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789023958314
Ebook: 9789023958321
Uitgever: Kok