Boekenplank:
Kies

Boeken van Lilli Palmer

Meer over Lilli Palmer

Genre: Roman

Geboren: 1914 / Overleden: 1986

Geboorteland: Duitsland

Website: Lilli Palmer


Overzicht

  • Een tijd om te sterven - Umarmen hat seine Zeit
  • Met een neuslengte - Um eine Nasenlänge
  • Nachtmuziek - Nachtmusik

Non-Fictie

  • Lilli, lief kind - Dicke Lilli, gutes Kind

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen tijd om te sterven
Sophie Berglund is de dochter van een Duitse zakenman. Sophie’s moeder, Yasmin, groeide op in Turkije en trouwde Berglund na de dood van diens eerste vrouw. Sophie’s jeugd speelt zich af in materiële luxe, maar in emotionele armoede. Ook wanneer zij volwassen is en een wanhopige behoefte heeft aan genegenheid, vindt zij niet de liefde die zij zoekt. Zij vindt troost in de morfine, die haar uiteindelijk vernietigd, zoals twee wereldoorlogen het leven om haar heen hebben vernietigd. Tijdens haar laatste lange nachten in het ziekenhuis, vertelt zij aan een jonge arts die bij haar waakt, over haar leven: over haar drie mislukte huwelijken, haar verlangens en haar schuld.
Schrijver: Lilli Palmer
Oorspronkelijke titel: Umarmen hat seine Zeit
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-229-7577-0
Uitgever: Bruna
Met een neuslengte
Twee vrouwen zitten naast elkaar in een Hamburgse particuliere kliniek. Zij kennen elkaar niet, wisselen een paar woorden, vermoeden niet dat het lot hun levens op fatale wijze heeft verbonden. Beide vrouwen dromen van datgene wat 'buiten' op hen wacht. Zij vermoeden niet, dat al lang niets meer bij het oude is, dat hun levens nu al totaal veranderd zijn. Er is daar 'buiten' namelijk iemand opgedoken: op allebei wacht dezelfde jongeman. Een knappe blonde kerel – maar met merkwaardige ogen. Karl heet hij en zelfs de machtige, onaantastbare uitgever Hallsteiner zal zijn slachtoffer worden. De jonge vrouw vertelt over haar auto-ongeluk: 'hoofd door voorruit'. Maar ze liegt. Het is de eerste leugen van een lange reeks, waarin ze verstrikt zal raken. De andere vrouw, oud en zwak als een angstige muis, verbaast zich in stilte over haar buurvrouw in de goedkope duster: een aardig mens, maar ordinair. Hoe komt ze in deze dure, exclusieve kliniek? Ze zou nog veel verbaasder zijn geweest, als ze had geweten, dat de dag niet ver meer was, waarop haar geliefde man, de kritische en veeleisende uitgever Hallsteiner deze vrouw als kostbaar juweel over de drempel van zijn villa zou dragen...
Schrijver: Lilli Palmer
Oorspronkelijke titel: Um eine Nasenlänge
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-245-1552-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Nachtmuziek
Twee sterfgevallen bepaalden de rest van het leven van Kaspar Schulte, hoogleraar in de Slavische talen in München. Van het ene wist hij (nog) niets af, het andere trof hem dieper dan hij ooit voor mogelijk had gehouden... Op 10 mei 1978 wordt de nachtportier van hotel Godice in het Joegoslavische Bled vermoord. Zijn werk voor de Utasa, die strijdt voor een onafhankelijk Kroatië, is hem noodlottig geworden. Op dezelfde dag overlijdt Kaspars vrouw Martha aan een hartstilstand. Martha's dood brengt Kaspar in verwarring. Hij wil met zijn gevoelens in het reine komen en besluit zijn oude oom Stilz op te zoeken. Stilz is een dwerg, een narrig maar wijs mens, verslaafd aan cognac en zijn gigantische hemelbed. Avond aan avond luistert Kaspar naar het ongelooflijke levensverhaal van de dwerg. Steeds meer verafschuwt hij zijn eigen burgelijke bestaan, totdat Stilz hem tenslotte toebijt: 'Ga er vandoor, maak dat je wegkomt! Wees een schurk, droom er niet alleen van, wéés het!' Kaspar doet wat de dwerg zegt. Hij gaat er vandoor. Het lot brengt hem naar Bled, naar het hotel Godice, waar de nachtportier nog altijd niet is vervangen. Is het toeval dat Kaspar zijn plaats inneemt en dat de Nachtmuziek van de Ursula nu voor hem klinkt? In Bled leert Kaspar Marjana kennen, de Kroatische vrouw die hem bemint tenmidden van de zonnebloemen. Zij is de eerste vrouw die hij echt liefheeft. Maar Kaspar twijfelt aan haar woorden, dat zij ook van hem houdt. Steeds sterker wordt zijn vermoeden, dat hij alleen maar door haar wordt gebruikt.
Schrijver: Lilli Palmer
Oorspronkelijke titel: Nachtmusik
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-10-04826-8
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.

Non-FictieLilli, lief kind
Autobiografie van de schrijfster Lilli Palmer. Samen met Lilli Palmer leer je haar en haar vrienden kennen: Greta Garbo, Bernard Shaw, de hertog en hertogin van Windsor en vele anderen. Deze autobiografie speelt zich af in Berlijn, Parijs, Londen, New York, Hollywood en München.
Schrijver: Lilli Palmer
Oorspronkelijke titel: Dicke Lilli, gutes Kind
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-257-0252-X
Uitgever: Gottmer