Boekenplank:
Kies

Boeken van Jacqueline Park

Meer over Jacqueline Park

Genre: Roman

Geboren: 1925 / Overleden: 2018

Geboorteland: Verenigde Staten


Grazia Dei Rossi

  1. Het geheime boek van Grazia dei Rossi - The secret book of Grazia dei Rossi
  2. De erfenis van Grazia dei Rossi - The legacy of Grazia dei Rossi

gedetailleerd overzicht

Grazia Dei RossiHet geheime boek van Grazia dei Rossi
Tegen de achtergrond van de pracht en praal van de Italiaanse Renaissance vertelt Jacqueline Park het verhaal van Grazia dei Rossi, een joodse vrouw wier liefde voor een christelijke edelman hart en ziel verscheurt.

Grazia dei Rossi is nog maar een jong meisje wanneer ze Pirro Gonzaga ontmoet. De twee worden verliefd, en Grazia moet kiezen: zich bekeren tot het christendom of de liefde van haar leven opgeven. De liefde wint.

Maar de familie Gonzaga heeft andere plannen met de jonge edelman. Grazia blijft alleen achter, veracht door het hof en door haar eigen mensen. Een onverwacht huwelijksaanzoek biedt uitkomst. Als echtgenote van de geleerde Juda del Medigo, lijfarts van de paus, kan ze haar positie in de wereld herstellen.
Schrijver: Jacqueline Park
Oorspronkelijke titel: The secret book of Grazia dei Rossi
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029566858
Uitgever: De Arbeiderspers
De erfenis van Grazia dei Rossi

Danilo, zoon van Grazia en Judah - lijfarts van sultan de Prachtlievende - , wordt toegelaten tot de koninklijke haremschool van het Ottomaanse hof in Istanbul. Hij ontmoet er de geliefde dochter van de sultan, prinses Saïda, en ze worden verliefd. Saïda's toekomst ligt echter al vast en van een huwelijk met een gewone, joodse burgerjongen kan geen sprake zijn.

Het tij lijkt te keren als Danilo het leven van de sultan redt tijdens diens veldtocht naar Bagdad in de voetsporen van Alexander de Grote. Maar dan worden de jonge geliefden slachtoffer van de fijngesponnen intriges aan het Ottomaanse hof. De eer van de sultan staat nu op het spel en die kan alleen gewroken worden met de dood...

Schrijver: Jacqueline Park
Oorspronkelijke titel: The legacy of Grazia dei Rossi
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029503716
Ebook: 9789029503723
Uitgever: De Arbeiderspers