Boekenplank:
Kies

Boeken van Barbara Parker

Meer over Barbara Parker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1946 / Overleden: 2009

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De naakte waarheid - Blood relations

Gail Connor & Anthony Quintana

  1. Het stille water - Suspicion of innocence
  2. Testament van leugens - Suspicion of guilt
Gail Connor & Anthony Quintana

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe naakte waarheid
Wanneer Alice Duncan, een beginnend fotomodel van zeventien, een trendy feest bezoekt in een nachtclub op South Beach, wordt ze in de VIP-room door drie mannen verkracht. Niemand wil haar geloven: de verdachten zijn alle drie zeer prominente inwoners van Miami.

Sam Hagen, hoofd van de afdeling zware misdrijven, krijgt van zijn corrupte baas het onderzoek in de schoenen geschoven. Sam staat niet te springen om zich in dit wespennest te storten: zijn tienerzoon, die model wilde worden, is een jaar geleden op South Beach aan een dodelijke cocktail van drugs en drank overleden. Toch besluit Sam actie te ondernemen - omdat hij als een van de weinigen het meisje wél gelooft.

Sams betrokkenheid bij deze zaak verhevigt het intense verdriet dat zijn vrouw nog steeds voelt na het overlijden van hun zoon. Hun huwelijk wordt steeds slechter, zeker als Sam weer toegeeft aan zijn gevoelens voor zijn vroegere minnares, een fotografe.

Ook het onderzoek loopt niet zoals Sam verwacht: zijn belangrijkste getuige, supermodel Charlie Sullivan, wordt op brute wijze vermoord. En dan begint de moordenaar aan de verdachten...
Schrijver: Barbara Parker
Oorspronkelijke titel: Blood relations
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789026981463
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Gail Connor & Anthony QuintanaHet stille water
De jonge, succesvolle advocate Gail Connor is nauwelijks geschokt wanneer het lijk van haar zusje Renee wordt gevonden - met doorgesneden polsen. Renee had al eerder een zelfmoordpoging gedaan. Maar het bericht van de politie dat Renee is vermoord - en dat Gail de hoofdverdachte is - komt wel keihard aan.

Volgens de politie heeft Gail meerdere motieven: haar echtgenoot Dave blijkt jarenlang een geheime relatie met Renee te hebben gehad, die zwanger was toen zij stierf. Ook erft Gail, nu haar zus er niet meer is, een flink vermogen. Daar komt nog bij dat ze geen sluitend alibi heeft voor de nacht waarin Renee op gruwelijke wijze de dood vond.

Gails enige hoop is de allerbeste advocaat in te schakelen die zij kent - haar briljante, sexy collega Anthony Quintana. Maar misschien maakt ze daarmee wel haar grootste fout...
Schrijver: Barbara Parker
Oorspronkelijke titel: Suspicion of innocence
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789026973314
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Testament van leugens
Eindelijk is het advocate Gail Connor gelukt de zaak van haar leven in de wacht te slepen. Het betreft een erfeniskwestie waar miljoenen dollars mee gemoeid zijn. Als Gail wint zit ze op rozen.

Maar er blijkt veel meer aan de hand dan de vermoedelijke vervalsing van een testament. Wat begint als een ordinaire familieruzie over de nalatenschap van een schatrijke weduwe, ontaardt in een aantal brute moorden.

Gails collega's denken dat zij deze gecompliceerde zaak niet aankan. En zelfs haar minnaar, Anthony Quintana, waarschuwt Gail. Het wordt te gevaarlijk, zowel voor haar als voor haar jonge dochter Karen.

Toch weigert Gail, om principiële redenen, zich terug te trekken. Daar is het trouwens toch te laat voor. Want Gail is een enorme samenzwering op het spoor, die Miami's multiculturele samenleving doorkruist. En zij is vastbesloten dit smerige complot aan het licht te brengen.
Schrijver: Barbara Parker
Oorspronkelijke titel: Suspicion of guilt
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026974212
Uitgever: Van Holkema & Warendorf