Boekenplank:
Kies

Boeken van K.J. Parker

Meer over K.J. Parker

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Tom Holt

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

De kleuren van staal
Perimadeia, de Drietrapsstad, een stad als een schittering van wit marmer en vergulde daken, een stad die niet van deze wereld lijkt en die in elk opzicht ánders is. Zo worden rechtszaken in Perimadeia via een duel op het scherp van de snede beslist. Immers, zowel advocaten als aanklagers zijn hier schermheer, meester op de degen.

Bardas Loredan is zo'n schermheer, een veteraan die er inmiddels als veelgevraagd advocaat ruim tien jaar op heeft zitten. Nu wijst alles erop dat zijn spieren en zijn voorheen soepele geest sterk aan slijtage onderhevig zijn. De problemen beginnen pas goed als hij met veel geluk een rechtszaak wint. Zodoende wordt hij namelijk, zonder het te beseffen, het doelwit van de vloek van een jonge vrouw die op wraak uit is.

Gelukkig, voor hem, kiezen de trotse en barbaarse stammen van de hoogvlakten dat ogenblik uit om hun lang uitgestelde aanval op de Drietrapsstad te openen. En dan blijkt Loredan opeens van vitaal belang te zijn voor de verdediging van Perimadeia. Maar of hij daar nou zo blij mee is....
Schrijver: K.J. Parker
Oorspronkelijke titel: Colours in the steel
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029055611
Uitgever: Meulenhoff