Boekenplank:
Kies

Boeken van Tony Parsons

Meer over Tony Parsons

Genre: Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De baby blues - The family way
  • Mijn favoriete vrouw - My favourite wife
  • Net als jij - One for my baby
  • Voor altijd jong - Stories we could tell

Harry Silver

  1. Mijn jongen - Man and boy
  2. Kies voor haar - Man and wife

Dubbel uitgegeven titels

  • Voor mijn kind - zie Net als jij
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe baby blues
Zes mannen en vrouwen worstelen met sex, liefde en modern ouderschap...

Paulo houdt van Jessica. Hij gelooft dat ze een eenheid vormen - een familie in het klein. Maar Jessica kan pas gelukkig zijn als ze een baby heeft, maar die weigert koppig te komen. Kun je spreken van een familie van twee?

Megan houdt niet meer van haar vriend. Na een nachtelijk slippertje met een Australische surfleraar, merkt ze dat zelfs een arts in opleiding zich wat betreft gezinsplanning kan vergissen. Mag je een kind op de wereld zetten als je niet van zijn vader houdt?

Cat houdt van het leven. Nadat ze haar twee jongere zussen heeft opgevoed, verlangt ze naar vrijheid. Haar oudere vriend heeft al een kind en geen haast om het nog eens over te doen. Maar kan een vrouw van deze tijd gelukkig worden zonder ooit kinderen te krijgen?
Schrijver: Tony Parsons
Oorspronkelijke titel: The family way
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044313130
Uitgever: The House of Books
Mijn favoriete vrouw
De succesvolle jonge advocaat Bill Holden, zijn vrouw Becca en hun vierjarige dochtertje Holly verhuizen naar het bliksemsnel opkomende Shanghai. Een stad van kansen en verleidingen, waar fortuinen worden gemaakt en buitenlandse huwelijken op spectaculaire wijze stranden.

Bills advocatenkantoor brengt het gezin onder in Paradise Mansions - een luxe appartementenblok vol 'tweede vrouwen', zoals de beeldschone JinJin Li, ex-lerares, enthousiast rollerskater en buurvrouw van de Holdens.

Bill wil een betere man zijn dan de miljonair die JinJin als tweede vrouw houdt. Maar kan hij JinJin iets anders geven - kan hij haar de liefde geven die ze verdient? En kan hij dan ook nog van zijn vrouw houden?
Schrijver: Tony Parsons
Oorspronkelijke titel: My favourite wife
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044322279
Uitgever: The House of Books
Net als jij
Alfie Budd heeft de perfecte vrouw gevonden met wie hij de rest van zijn leven wil doorbrengen - en dan verliest hij haar.

Wanneer Alfie na enige tijd terugkeert naar het Engeland dat hij gedurende de korte, idyllische tijd van zijn huwelijk achterliet, merkt hij dat de wereld om hem heen instort - het huwelijk van zijn ouders, de gezondheid van zijn grootmoeder, zijn ambitie om schrijver te worden.

Hij neemt een baan aan als leraar Engels. Het is het begin van een reeks vluchtige liefdesaffaires met zijn studentes. Alfie voelt er weinig voor om zich te binden. Want hij gelooft niet dat je in de liefde een tweede kans krijgt. Tot hij Jackie ontmoet, een jonge alleenstaande moeder die al zijn ideeën over wat het betekent Engels te zijn en het vermogen om lief te hebben op z'n kop zet. Zal Alfie weer het geluk en het familieleven terugvinden waar hij zo wanhopig naar op zoek is?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Tony Parsons
Oorspronkelijke titel: One for my baby
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044311051
Uitgever: The House of Books
Voor altijd jong
Het is 16 augustus 1977 - de dag dat Elvis doodging - en Terry is net terug uit Berlijn, waar hij de rockster Dag Wood heeft geïnterviewd. Maar als Dag in Londen arriveert, valt zijn oog op een mysterieuze jonge fotografe, Misty, het meisje van wie Terry houdt.

Ray is de enige bij het muziekblad The Paper die weigert zijn haar te laten knippen. Als Ray ontslagen dreigt te worden vindt hij rust in de armen van een vrouw. Maar John Lennon is slechts één nacht in de stad. Kan Ray zijn baan redden door de Beatle te interviewen?

Op de vlucht voor een bende, de Dagenham Dogs, houdt Leon zich schuil in de disco The Goldmine. Daar vindt hij Ruby, de dancing queen van zijn dromen. Maar zullen de Dagenham Dogs hém vinden voordat de nacht voorbij is?
Schrijver: Tony Parsons
Oorspronkelijke titel: Stories we could tell
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044317398
Uitgever: The House of Books

Harry SilverMijn jongen
'Je vrouw verlaten. Je baan verliezen. Plotseling alleenstaande ouder worden. Doe het niet. Het verpest je hele dag.'

Als Harry opeens door zijn vrouw verlaten wordt, staat hij alleen voor de opvoeding van hun vierjarig zoontje. Harry, volop bezig met zijn succesvolle carrière, is totaal onvoorbereid op het alleenstaande ouderschap. Zijn zoontje Pat is verdrietig en opstandig, en mist zijn moeder. Ook Harry mist Gina en heeft zijn handen vol aan de dagelijkse strijd met Pat en alles wat er bij het huishouden komt kijken. Gaandeweg groeit Harry in zijn rol als verantwoordelijke vader. Maar dan komt Gina haar zoon terugeisen.

Mijn jongen is een hilarisch en tegelijkertijd ontroerend verhaal over de dertigjarige Harry, die plotseling in zijn eentje zijn zoontje moet opvoeden. Geen gemakkelijke opgave voor een jonge, onbezonnen vader.
Schrijver: Tony Parsons
Oorspronkelijke titel: Man and boy
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044313796
Uitgever: The House of Books
Kies voor haar
Harry Silver is een man die leert leven met een scheiding en een nieuw huwelijk. Hij probeert een aantal dingen met elkaar in evenwicht te brengen: tijd en relaties, zijn vrouw en zijn ex-vrouw, zijn zoon en zijn stiefdochter, zijn eigen baan en de razendsnelle carrière van zijn echtgenote. Ondertussen wordt zijn moeder, die zijn vader zo loyaal tot zijn dood heeft bijgestaan, er niet jonger of sterker op.

Eigenlijk schijnt alles in Harry's leven gecompliceerd te zijn. En als Harry een ontmoeting heeft met Kazumi, het mooiste meisje dat hij in lange tijd heeft gezien, groeien de problemen hem helemaal boven het hoofd.
Schrijver: Tony Parsons
Oorspronkelijke titel: Man and wife
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044307696
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titelsVoor mijn kind

Zie voor de beschrijving van dit boek: Net als jij.

Schrijver: Tony Parsons
Oorspronkelijke titel: zie Net als jij
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044304411
Uitgever: The House of Books