Boekenplank:
Kies

Boeken van William Patrick

Meer over William Patrick

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Spiralen - Spirals
  • Winter in Berlijn - Blood winter

gedetailleerd overzicht

OverzichtSpiralen
In het diepste geheim wordt in het biologisch laboratorium van Harvard gewerkt aan de schepping van een nieuwe microscopische levensvorm die de natuur niet kan voortbrengen.

Enkele blokken verder woont Harvard-bioloog Peter McKusick met zijn driejarig dochtertje. Wanneer zij op een avond klaagt over hoofdpijn, kan hij onmogelijk de subtiele sporen waarnemen van een metamorfose die noch door de natuur, noch door de wetenschap was voorzien.

Zo begint een huiveringwekkende thriller, gesitueerd in een wereld waar de menselijke hartstochten worden versterkt door de bijna almachtige mogelijkheden van de genetische wetenschap.

McKusicks gedrevenheid om zijn zieke kind - wier jonge lichaam binnen korte tijd dat van een 80-jarige vrouw heeft aangenomen - te genezen, jaagt hem van Harvard naar het tropische laboratorium van Jack Stasson, een Engelse zonderling die de grenzen van de conventionele wetenschap allang heeft overtreden...
Schrijver: William Patrick
Oorspronkelijke titel: Spirals
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789027422453
Uitgever: Spectrum
Winter in Berlijn
De wanhopige wereld van het door oorlog verscheurde Berlijn in de wrede winter van 1917. Cryptische boodschappen bereiken Londen dat de Duitsers een laatste, wanhopig offensief inzetten met het gruwelijkste wapen: ziekte.

De Britten sturen de Amerikaanse chirurg Eli naar Berlijn om te trachten tot het dodelijke geheim van de stad door te dringen en daar raakt hij al snel betrokken bij een reeks gewelddadige en bizarre gebeurtenissen.
Schrijver: William Patrick
Oorspronkelijke titel: Blood winter
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789027428929
Uitgever: Spectrum