Boekenplank:
Kies

Boeken van Harry Patterson

Meer over Harry Patterson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Jack Higgins

Geboren: 1929

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • In ruil voor het Walhalla - The Valhalla exchange
  • Koning gekaapt - The Judas gate

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn ruil voor het Walhalla
In de vroege ochtend van 30 april 1945 rapporteerde een Russisch radarstation het opstijgen van een klein vliegtuig vanuit de puinhopen van het verwoeste Berlijn. Dit bericht was niet meer dan een registratie. Wie bevond zich aan boord? Wat was de bestemming van dat vliegtuig?

Berlijn was een brandend inferno. De Russen naderden Hitlers bunker tot op enkele meters. In die verdoemde verblijfplaats op de rand van de hel bewaarde slechts één man kalmte en rust: Reichsleiter Martin Bormann, Hitlers kroonprins.

In Schloss Arlberg (Oostenrijk), nabij de rivier de Inn werden tezelfdertijd nog vijf prominente krijgsgevangenen vastgehouden. Worden deze mensen op korte termijn door de oprukkende geallieerden bevrijd of worden ze door de wanhopige nazi's geëxecuteerd?

Bormann echter heeft zijn eigen plannen met de gegijzelden. Om zijn ontsnappingsplan te volvoeren doet de meedogenloze SS-majoor Ritter met een compagnie Finse huursoldaten uitgerust met pantserwagens een aanval op de inmiddels bevrijde vesting. De wanhopigen in het fort hebben over niets meer de beschikking dan over enkele handwapens en hun moed en doodsangst...
Schrijver: Harry Patterson
Oorspronkelijke titel: The Valhalla exchange
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789010019899
Uitgever: Elsevier
Koning gekaapt
In juli 1940 wordt de jonge ambitieuze SS-generaal Walter Schellenberg naar Lissabon gestuurd met een uiterst geheime opdracht van de Führer. Hij moet de hertog en de hertogin van Windsor, die naar Portugal zijn gevlucht, tegenhouden en voorkomen dat ze naar Engeland doorreizen... desnoods door ze te ontvoeren.

Hitler heeft het plan om de hertog van Windsor, die zeer geliefd is bij het Engelse volk, na de zege van het Derde Rijk op de troon van Groot-Brittannië te zetten, als stroman en marionet ter meerdere glorie van de Führer.

De onverwachte samenwerking met de mooie Hanna Winter en de eigenzinnige plannen van de hertog zelf geven deze opdracht dramatische ontwikkelingen die niemand had kunnen voorzien.
Schrijver: Harry Patterson
Oorspronkelijke titel: The Judas gate
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789010029256
Uitgever: Elsevier