Boekenplank:
Kies

Boeken van Charlotte Paul

Meer over Charlotte Paul

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1916 / Overleden: 1989

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Een huis met echte vensters - Gold mountain
  • Het schrikbeeld - The image
  • Kind wordt vermist - A child is missing

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen huis met echte vensters
Eens in een huis te wonen dat echte vensters had, dat was de grote wens van het kind Katherine, wier vader geen kans zag zijn gezin een behoorlijk onderdak te verschaffen. Toen hem dit tenslotte toch scheen te gelukken, trof hem de grote ramp: een korte, felle brand maakte een eind aan alle verwachtingen.

Dan trekt Katherine, die pas 17 is en bijna geen onderwijs heeft genoten, de wijde wereld in. Ze heeft maar één ideaal, onderwijzeres worden. Met het optimisme van een 17-jarige, neemt ze op zich om in een kleine nederzetting aan Amerika's westkust een school te openen en les te geven.

Haar vastberadenheid en wilskracht overwonnen alle moeilijkheden, waarvan de grootste wel Nils Bergson was, die de nederzetting met brute kracht regeerde. Nils, de machtige, zal nu voor haar een huis bouwen. Het wordt een groot huis. Een huis met vele, echte vensters. Als het huis er staat, is de machtige Nils bankroet en zijn het alleen het optimisme en de daadkracht van Katherine, die een nieuwe toekomst doen gloren.
Schrijver: Charlotte Paul
Oorspronkelijke titel: Gold mountain
Eerste uitgave: 1953
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Van Tuyl
Het schrikbeeld
Karen Thorndykes ogen gaan gestaag achteruit. Ze lijdt aan een afwijking van het hoornvlies - het venster van het oog - en zelfs de sterke contactlenzen die ze draagt bieden geen uitkomst meer. Het kost haar de grootste moeite om haar vak als kunstschilderes uit te oefenen en steeds duidelijker dringt zich de keuze aan haar op: langzaam toenemende blindheid of... een riskante oogoperatie waarbij haar aangetaste hoornvlies wordt vervangen door het gezonde hoornvlies van een zojuist overleden donor...

Het schrikbeeld is een bloedstollende horrorroman voor mensen met stalen zenuwen over een vrouw die haar gezichtsvermogen terugkrijgt en daarbij wordt gedwongen de sinistere dreiging van de dood onder ogen te zien.
Schrijver: Charlotte Paul
Oorspronkelijke titel: The image
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789064934919
Uitgever: Sfinx
Kind wordt vermist
In 1932 wordt Amerika opgeschrikt door een gruwelijke misdrijf. Het enkele maanden oude zoontje van miljonair Leif Dahlquist wordt gekidnapt. Enige tijd later wordt het kinderlijkje gevonden.

Klaus Ochsner, een arme immigrant wordt van deze lafhartige moord beschuldigd. Hij wordt ter dood veroordeeld en terechtgesteld. Zijn vrouw raakt buiten zinnen van verdriet en moet in een psychiatrische inrichting worden opgenomen.

Precies veertig jaar later lijkt de nachtmerrie zich te herhalen. De baby van Leif Dahlquists zoon Martin wordt gekidnapt. Radeloos van angst roept Martin de hulp in van detective Jack Howard, die zich in het verleden diepgaand met de eerste ontvoering heeft beziggehouden.

Er is nu echter nog een probleem bijgekomen voor Howard. Ditmaal is ook de klok zijn vijand, want Martins zoontje lijdt aan een ernstige ziekte en zal zonder zijn medicijnen zeker sterven. Verbeten opent Jack Howard de jacht. Maar waar? En op wie?
Schrijver: Charlotte Paul
Oorspronkelijke titel: A child is missing
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789068790139
Uitgever: Phoenix