Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Esther Elizabeth Pearl

Boeken van Esther Elizabeth Pearl

Meer over Esther Elizabeth Pearl

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Dieper dan schaamte
Het Jeruzalem van vandaag is weliswaar een verscheurde stad, maar de mensen die er wonen leven intens, heftig en vastberaden. Karen Becker, een Amerikaans meisje, wordt bij haar aankomst onmiddellijk opgezogen door de geladen atmosfeer die de stad kenmerkt. Karen is jong en mooi, maar ze heeft haar luxe Amerikaanse leventje welbewust opgegeven om zich hier te wijden aan de hulp aan mensen in nood. Het is juist haar onstuimig idealisme dat haar verstrikt in een scandaleuze, verzengende liefdesaffaire.

Karen krijgt een baan als maatschappelijk werkster. Haar baas Isaac Cohen, een vriendelijke, humane man, die onmiddellijk bezwijkt voor haar stralende schoonheid. Wat zich lijkt te ontwikkelen tot een romantische liefdesverhouding, wordt echter abrupt afgebroken als Karen Aziz Ala-Uddin ontmoet, de knappe, vurige, bezielde Palestijnse leider. Eigenlijk zou zij moeten sidderen van angst voor deze man, die een gezworen vijand is van haar nieuwe land, maar beiden worden zij meegesleept in een felle, levensgevaarlijke hartstocht. En het is Isaac Cohen die hulpeloos moet toezien hoe de vrouw die hij liefheeft steeds dieper wordt meegesleurd in een turbulente verhouding met een man die in staat is tot een koelbloedige moord...

In een stad die zindert van drift en begeerte worden deze drie mensen niet alleen opgestuwd door hun liefde maar ook door een omwenteling die tegelijk tragisch en hoopvol is.
Schrijver: Esther Elizabeth Pearl
Oorspronkelijke titel: Deeper than shame
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789032501044
Uitgever: De Kern