Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Pearson

Meer over Michael Pearson

Genre: Roman

Geboren: 1924

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De sleutels van de stad - The keys of the city
  • Het warenhuis - The store

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe sleutels van de stad
Iedereen vertelde haar dat zaken doen, vooral bankieren, geen bezigheid was voor vrouwen. Maar Quincey Brown wilde waar mannen over beschikten: de macht om de wereld te veranderen, zoals de mannen met de vooruitziende blik die spoorwegen, auto's en vliegtuigen bouwden.

De sleutels van de stad, twee continenten overspannend in de tumultueuze beginjaren van de twintigste eeuw, is haar verhaal: haar start in Wall Street, haar dromen en gevechten, haar triomfen en nederlagen, de mensen om haar heen, de mannen van wie ze hield. Dit is een portret van een volkomen onafhankelijke vrouw, gezegend met een onwankelbaar geloof in zichzelf.
Schrijver: Michael Pearson
Oorspronkelijke titel: The keys of the city
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789032502621
Uitgever: De Kern
Het warenhuis
In 1869 begon Thomas Kingston een winkel in Londen, aan Knightsbridge. Deze winkel zou uitgroeien tot een dynastie, een instituut, een familiefortuin. Thomas droomde van een gelegenheid waar je onder één dak alles kon vinden wat een mens van de wieg tot het graf nodig zou kunnen hebben.

Sterk, ambitieus, sensueel, een man met grote ideeën en sterke voor- en afkeuren, overleefde hij brand, stakingen, oorlog, rivaliteit van concurrenten en familieruzies en werd hij de rijke en machtige bezitter van een bedrijf dat zo uniek en zo succesrijk was dat het in de gehele wereld bekend stond als 'Het Warenhuis'- alsof er geen andere waren...

Deze roman geeft niet alleen de fascinerende geschiedenis van een man die door visie en durf grootse dingen bereikte, maar beschrijft ook zeer boeiend de tijd waarin alles zich afspeelt - met de beweging van de suffragettes, de Boerenoorlog, de Eerste Wereldoorlog en de grote sociale veranderingen.
Schrijver: Michael Pearson
Oorspronkelijke titel: The store
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789032501587
Uitgever: De Kern