Boekenplank:
Kies

Boeken van Alexey Pehov

Meer over Alexey Pehov

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1978

Geboorteland: Rusland


De Weg van de Schaduw / The Chronicles of Siala

  1. De vloek van de schaduw - Shadow Prowler
  2. De weg van de schaduw - Shadow chaser
  3. Het lot van de schaduw - Shadow blizzard

gedetailleerd overzicht

De Weg van de Schaduw / The Chronicles of SialaDe vloek van de schaduw
Eeuwenlang heeft de Naamloze zich rustig gehouden. Nu brengt hij in het Troosteloze Land een afschrikwekkend leger van ogers en andere monsters op de been. Daarmee wil hij optrekken naar Avendoom, de hoofdstad van het koninkrijk Valiostr.

Alleen met de magische Regenbooghoorn is het gevaar nog te keren, maar deze hoorn ligt in het graf van de held Grok, diep in de catacomben van Hrad Spein, ofwel de Bottenpaleizen. Twee expedities zijn er al op uit gestuurd om de hoorn te halen. Een kwam helemaal niet terug, van de tweede restte slechts een krankzinnig geworden overlevende.

Alle hoop is nu gevestigd op de meesterdief Harold de Schaduw. Samen met de elfenprinses Miralissa en een paar Wildharten - geduchte krijgers - gaat hij op weg. Maar de handlangers van de Naamloze liggen op de loer...
Schrijver: Alexey Pehov
Oorspronkelijke titel: Shadow Prowler
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022558348
Ebook: 9789460230561
Uitgever: Boekerij
De weg van de schaduw

Nadat Harold en zijn metgezellen een van hen verloren, zetten zij toch hun tocht door naar het gevreesde ondergrondse Bottenpaleis. Hoewel ze weten dat talloze legers van krijgers en tovenaars al hebben gefaald, zijn ze vastbesloten om hun queeste te vervullen en de magische hoorn te vinden die de Naamloze zal kunnen verslaan.

Maar voordat ze de catacomben kunnen bereiken, zullen ze al hun kennis en listen moeten gebruiken om de vijand te ontlopen en de vele obstakels te overwinnen die ze gaandeweg tegenkomen.

Schrijver: Alexey Pehov
Oorspronkelijke titel: Shadow chaser
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022560419
Ebook: 9789460232046
Uitgever: Boekerij
Het lot van de schaduw

Harold de Schaduw en zijn medereizigers naderen eindelijk het diepgelegen Bottenpaleis. Vooral voor Harold is de laatste etappe zwaar. Hij zal zonder zijn vrienden de catacomben moeten betreden en de gruwelijkheden het hoofd moeten bieden, wil hij de hoorn te pakken kunnen krijgen die Siala's toekomst zal redden.

Zijn magische band met de Sleutel waarmee de duistere elfen het Bottenpaleis hebben afgesloten moet hem helpen, maar de tovenares Lafresa zit hem op de hielen. In het nauw gedreven door de afschrikwekkende dienaren van de Naamloze weet Harold dat alleen de hoorn kan voorkomen dat Valiostr overspoeld wordt door duisternis. Zijn lot is onlosmakelijk verbonden met dat van het koninkrijk.

Schrijver: Alexey Pehov
Oorspronkelijke titel: Shadow blizzard
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022560426
Ebook: 9789460235481
Uitgever: Boekerij