Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Margaret Pemberton

Boeken van Margaret Pemberton

Meer over Margaret Pemberton

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Carris Carlisle, Rebecca Dean, Christina Harland, Maggie Hudson

Geboren: 1943

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Een ongekende zoetheid - Pioneer girl
  • Maalstroom der liefde - Some distant shore
  • Toverkracht der liefde - Lion of Languedoc

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen ongekende zoetheid

Ook al is Polly Kirkham jaren geleden liefdevol opgenomen door de Mormonen, ze heeft nog steeds niet hun geloof aanvaard. Dit tot verdriet van Jared Marriot, die blijft hopen dat Polly zijn vrouw zal worden. Om aan een vervolging te ontkomen, besluit men op een koude winterdag in 1846 westwaarts te trekken, naar de Rocky Mountains. Ook Polly gaat mee.

Onderweg ontmoet ze een majoor van de cavalerie, Dart Richards. Eerst wantrouwt men deze - af en toe luid vloekende - figuur, maar al spoedig blijkt hij een waardevolle gids. Ondanks Jareds voortdurende wantrouwen, raakt Polly onder de indruk van de majoor. Dart Richards snapt echter niet wat hem toch bezielt om een groep oude vrouwen, zwakke mannen en huilende kinderen te begeleiden...

Schrijver: Margaret Pemberton
Oorspronkelijke titel: Pioneer girl
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789062269006
Uitgever: Harlequin
Maalstroom der liefde
Christina Haworth wordt geboren aan het diepblauwe water van de Middellandse Zee. Haar moeder is een warmbloedige zigeunerin, haar vader een robuuste zeekapitein. In de grote en exotische havensteden van de wereld groeit zij op tot een bevallige schoonheid.

Dan, door een vreemde schikking van het lot, wordt haar avontuurlijke, vrije leven wreed verstoord en het duurt niet lang of de jonge Christina wordt gedwongen een karig loon te verdienen tussen het rode pluche en de vergulde lampenkapjes van Liverpools meest exclusieve en beruchte bordeel, waar zij de geliefde prooi van talloze mannen wordt. Als zij danst kolkt het zigeunerbloed door haar aderen en kijken de mannen ademloos toe. Haar ravenzwarte lokken, haar brandende ogen en haar lange blote benen roepen de wellust op in iedereen die het geluk, of het ongeluk, heeft Christina te zien dansen.

Niemand kan echter haar vurige verlangens bevredigen... totdat zij op abrupte wijze wordt geconfronteerd met de knappe en hoogmoedige kapitein Devlin O'Connor. Doch de valsheid en de leugenachtigheid van een rivale die eveneens haar oog op de aantrekkelijke kapitein heeft laten vallen vernietigen de broze, nauwelijks ontloken liefde tussen de twee jonge mensen en Christina keert met een gebroken hart terug naar zee om te proberen troost te vinden.
Schrijver: Margaret Pemberton
Oorspronkelijke titel: Some distant shore
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789062786541
Uitgever: Tiebosch
Toverkracht der liefde

Marietta Riccardi, beschuldigd van hekserij en genadeloos achtervolgd door de Inquisiteur van Lodewijk XIV, wordt nog net van de brandstapel gered door tussenkomst van Léon de Villeneuve - bijgenaamd De Leeuw van Languedoc. Het is dan ook geen wonder dat zij haar hart verliest aan deze onverschrokken man. Doch Léon is onderweg om te huwen met zijn jeugdliefde, Elise, en voor hem is Marietta niet meer dan een amusant dorpsmeisje... mooi en verleidelijk, maar zij leidt hem af van zijn aanstaande huwelijk.

Marietta weet dat zij Frankrijk moet verlaten, dat zij aan haar achtervolgers èn aan haar hopeloze liefde moet zien te ontvluchten. Toch kan zij geen afscheid nemen van de Languedoc, noch van Léon...

Schrijver: Margaret Pemberton
Oorspronkelijke titel: Lion of Languedoc
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789062268740
Uitgever: Harlequin