Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Antonio Pennacchi

Boeken van Antonio Pennacchi

Antonio Pennacchi werkte jarenlang als fabrieksarbeider, was politiek actief en studeerde op veertigjarige leeftijd alsnog af in de letteren.

Meer over Antonio Pennacchi

Genre: Roman

Geboren: 1950

Geboorteland: Italië


Peruzzi

  1. Het Mussolinikanaal - Canale Mussolini
  2. Broederstrijd - Canale Mussolini. Parte seconda

gedetailleerd overzicht

PeruzziHet Mussolinikanaal
In deze bijzondere familiekroniek worden de levens beschreven van de Peruzzi's, een van de duizenden arme boerenfamilies die in de jaren dertig van de vorige eeuw vanuit Noord-Italië naar de Agro Pontino trokken, het moerasgebied ten zuiden van Rome dat in opdracht van Mussolini werd drooggelegd.

Antonio Pennacchi vertelt het indrukwekkende en tragische verhaal van drie generaties Peruzzi, van wie de levens bepaald worden door Mussolini en zijn fascistische regime, de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de meedogenloze koloniale oorlog in het huidige Ethiopië.

Het Mussolinikanaal is een groots familie-epos dat de opmerkelijke en intieme gebeurtenissen in het leven van de onvergetelijke hoofdrolspelers vervlecht met de niet minder dramatische geschiedenis van Italië in de eerste helft van de twintigste eeuw. Pennacchi wekt de Peruzzi's kleurrijk tot leven met een altijd heldere en humoristische blik, vol ontroering voor zijn personages, die volhardend vechten tegen de tegenslagen van het lot, en die daarbij troost vinden bij elkaar, hun stam, hun trots.
Schrijver: Antonio Pennacchi
Oorspronkelijke titel: Canale Mussolini
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023473459
Ebook: 9789023454564
Uitgever: De Bezige Bij
Broederstrijd

25 mei 1944, de laatste oorlogsdag in Littoria. In het korte tijdsbestek tussen het vertrek van de Duitsers en de aankomst van de geallieerden duikt Diomedes Peruzzi een aan puin geschoten Italiaanse bank in en pakt wat hij pakken kan. In de dagen die volgen keren de evacués terug van hun schuilplaatsen in de bergen. De boerderijen liggen aan puin, elk gebouw draagt littekens van de bombardementen. Alleen heerst er nu een ander klimaat, want de wederopbouw begint.

Met zijn provocerende, brutale blik die altijd wordt verzacht door een groot menselijk gevoel voor mededogen vertelt Antonio Pennacchi over de moeizame totstandkoming van het democratische, republikeinse Italië aan de hand van de lotgevallen van de Peruzzi’s, een omvangrijke en kleurrijke familie van pioniers, harde werkers en berooide helden.

Schrijver: Antonio Pennacchi
Oorspronkelijke titel: Canale Mussolini. Parte seconda
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023402237
Ebook: 9789023419426
Uitgever: De Bezige Bij