Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Perry

Sarah Perry is schrijfster en journaliste. Ze publiceert onder meer artikelen en columns in The Guardian.

Meer over Sarah Perry

Genre: Roman

Geboren: 1979

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sarah Perry


Overzicht

  • Het monster van Essex - The Essex serpent
  • Melmoth - Melmoth

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet monster van Essex
Londen 1893: de nog jonge weduwe Cora Seaborne begint een nieuw leven. Met haar onhandelbare (autistische) puberzoon Francis en diens even stoere als charmante gouvernante neemt ze haar intrek in het stadje Colchester.

Tijdens haar enerverende ontdekkingstochten door de ruige natuur van Essex, op zoek naar een mythisch zeemonster dat het nabijgelegen Aldwinter zou terroriseren, ontmoet ze de steile en stugge dorpsdominee William Ransome, die aanvankelijk niets moet hebben van deze onconventionele dame uit de Londense society met haar bizarre voorliefde voor monsters en fossielen. De oerkrachten van aantrekking en afstoting die daarbij loskomen, dreigen hun beider leven volledig te ontwrichten.

The Essex Serpent - 2022 - tv miniserie
Regisseur: Clio Barnard
Cast: Claire Danes, Tom Hiddleston, Frank Dillane, e.a.
Schrijver: Sarah Perry
Oorspronkelijke titel: The Essex serpent
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044634112
Ebook: 9789044634129
Uitgever: Prometheus
Melmoth

Twintig jaar geleden deed Helen Franklin iets wat ze zichzelf niet kan vergeven. Het beschermde leventje dat ze sindsdien heeft opgebouwd, wordt nu opeens bedreigd door een reeks wonderlijke voorvallen. Ze leest een stapel vreemde manuscripten, bomvol verhalen uit de zwartste hoofdstukken van de geschiedenis. Daaruit rijst het beeld op van een lange, zwijgende vrouw in het zwart: Melmoth, het eenzaamste wezen ter wereld. Gedoemd om eeuwig op aarde rond te dolen probeert ze mensen met een schuldgevoel te verleiden om levenslang met haar mee te zwerven. Melmoths uitverkorenen moeten een keuze maken: leren leven met wat ze hebben gedaan of haar volgen in de eeuwige duisternis.

Ondanks haar wantrouwen ontkomt Helen niet aan het gevoel dat iets of iemand naar haar kijkt. Wanneer ze wordt ingehaald door haar verleden, komt ook zij voor de belangrijkste keuze in haar leven te staan. Durft ze te kiezen voor de liefde, hoe onwaarschijnlijk die ook lijkt?

Schrijver: Sarah Perry
Oorspronkelijke titel: Melmoth
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044637212
Ebook: 9789044637229
Uitgever: Prometheus