Boekenplank:
Kies

Boeken van Natasha Peters

Meer over Natasha Peters

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Wat bleef was een verstild verlangen - Darkness into light

Shanghai

  1. Tranen over Shanghai - The enticers
  2. Stormen over Shanghai - The immortals

gedetailleerd overzicht

OverzichtWat bleef was een verstild verlangen
Op gruwelijke wijze verliest de twaalfjarige Dory Lowery haar beide ouders. Vanuit een mijnwerkersstadje in Colorado komt ze bij haar zelfzuchtige tante Fiona in New York terecht, waar ze allesbehalve welkom is. Diep geschokt door haar traumatische ervaringen wordt Dory echter liefdevol opgevangen door Fiona's echtgenoot, de al wat oudere Evan, die er voor zorgt dat zijn beschermelinge zich te midden van de Newyorkse elite kan ontplooien tot een veelbelovende jonge fotografe.

Dory koestert een diepe liefde voor Evan en hoewel hij haar gevoelens beantwoordt wenst hij van de situatie geen misbruik te maken. Hij besluit zijn ongelukkige huwelijk met Fiona in stand te houden. Dory voelt zich diep teleurgesteld en in de steek gelaten. Dan ontmoet ze de aristocratische Spaanse dichter Luis Diaz en vertrekt samen met hem halsoverkop naar Europa. Het leven met de wispelturige Luis is niet altijd even gemakkelijk voor Dory, maar wel leert hij haar haar lang verborgen gevoelens opnieuw te ontdekken.

Dan breekt in 1936 in Spanje de Burgeroorlog uit, waarbij Dory zich sterk betrokken voelt. De strijd zal een zeer zware tol van haar eisen. Bereid om tot het uiterste te gaan en beroofd van alles wat haar lief is registreert Dory de gebeurtenissen met haar camera. Toch kan het lot wonderlijke sprongen maken. Lang vergeten dromen kunnen werkelijkheid worden - een stralende werkelijkheid!
Schrijver: Natasha Peters
Oorspronkelijke titel: Darkness into light
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789068790405
Uitgever: Phoenix

ShanghaiTranen over Shanghai
In het uitgestrekte Chinese rijk, in het land waar de zon nooit ondergaat, doch waar miljoenen honger lijden, broeit de revolutie en groeit de haat tegen de rijke buitenlanders. De blanke gemeenschap baadt echter in overdaad en luxe, en beseft geen moment dat zich donkere wolken boven de riante villa's en buitenhuizen samenpakken.

In Tranen over Shanghai, dat zich afspeelt in het Shanghai van de jaren dertig, maakt u kennis met:
  • Anne Fox, een gevoelige, hartstochtelijke vrouw, wier duister verleden haar voor eeuwig aan dit mysterieuze land bindt en haar gescheiden houdt van de man die ze liefheeft als het leven zelf;
  • Gilbert Lawrence, die er niet in slaagt zijn begeerte naar de zuster van zijn vrouw te bedwingen en zijn heimelijke driften dompelt in een roes van opium;
  • Kit, Anne's zuster, verleidelijk, wispelturig en rusteloos, die van het ene bed in het andere duikt, vruchteloos pogend de leegte in haar leven te vullen;
  • en James Innes, Kits echtgenoot, die er een fortuin voor over had om de beeldschone jonge vrouw te trouwen, doch ondanks zijn vermogen toch nooit door de high society van Shanghai wordt geaccepteerd.
Schrijver: Natasha Peters
Oorspronkelijke titel: The enticers
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789065900425
Uitgever: Phoenix
Stormen over Shanghai
De stad is Shanghai. Het jaar 1948. De rode revolutie strekt zich uit over het platteland, maar de rijken baden nog steeds in luxe en corruptie, en zijn nog steeds blind voor de schrijnende armoede en honger in de stegen en sloppen van de stad. Dit is de stad waar Oost en West elkaar treffen, elkaar bestrijden en elkaar - soms - liefhebben.

Hier keert Amalie Berenger naar terug. Zij is een ware schoonheid, gekleed in pure zijde, doch onder haar dure gewaad klopt een hart dat vervuld is van haat en wraakgevoelens. Zij komt naar Shanghai om de brokstukken van haar verleden bijeen te rapen, maar komt al gauw tot de onthutsende ontdekking dat zij gevangen zit in een web van afgunst, leugens, bedrog, intriges, ontembare hartstochten en duistere obsessies.

Hier in Shanghai is de sfeer om te snijden, want zowel in het politieke kruitvat als in Amalie's privéleven valt een explosie niet meer te vermijden.
Schrijver: Natasha Peters
Oorspronkelijke titel: The immortals
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789068790115
Uitgever: Phoenix