Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Jolina Petersheim

Boeken van Jolina Petersheim

Jolina Petersheim studeerde Engels en communicatie aan de Universiteit van Cumberlands. Naast het schrijven van romans en non-fictieboeken schrijft ze ook voor diverse media. Zowel Petersheim als haar echtgenoot heeft een Amish/Mennonieten achtergrond, maar zij maken geen deel meer uit van deze gemeenschappen.

Meer over Jolina Petersheim

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jolina Petersheim


Overzicht

  • De verstotene - The outcast
  • De vroedvrouw - The midwife

Alliance

  1. Bewaar ons - The alliance
  2. Breng ons samen - The divide

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verstotene

Rachel Stoltzfus is tevreden met haar leven in een mennonietengemeenschap, totdat ze zwanger raakt en het mikpunt wordt van roddel en spot. Ze weigert schuld te belijden en verzwijgt de naam van de vader. Het gevolg is dat ze met de nek wordt aangekeken door de mensen van wie ze juist zoveel houdt.

Als haar tweelingzus Leah maar niet herstelt van een bevalling, dwingt Rachels zwager, die haar daarvan de schuld geeft, Rachel om de gemeenschap te verlaten.

Schrijver: Jolina Petersheim
Oorspronkelijke titel: The outcast
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029723350
Ebook: 9789029723367
Uitgever: Kok
De vroedvrouw

1995. Beth Winslow heeft net de middelbare school afgerond en besluit draagmoeder te worden voor haar leraar en zijn vrouw. Als blijkt dat het kind mogelijk een afwijking heeft, vragen de ouders haar abortus te plegen. Beth vlucht de stad uit en zoekt onderdak bij Hopen Haus, een opvanghuis van de mennonieten voor ongetrouwde moeders.

2014. Rhoda, hoofd het opvanghuis Hopen Haus, heeft al vele kinderen geboren zien worden. Maar nog steeds voelt ze bij elke aanblik van moeder en kind de pijn van een oud litteken. Heden en verleden komen samen als de tienermoeder Amelia bij haar aanklopt.

Schrijver: Jolina Petersheim
Oorspronkelijke titel: The midwife
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723831
Ebook: 9789029723848
Uitgever: Kok

AllianceBewaar ons

Als Leora Ebersole het kleine vliegtuig ziet neerstorten in haar mennonietengemeenschap, rent ze eropaf. Ze verzorgt de gewonde piloot, Moses, bij haar thuis en beseft al snel dat de crash werd veroorzaakt door de onverklaarbare stroomuitval die er ook voor zorgde dat een handvol vreemden met kapotte auto’s en telefoons strandde in de gemeenschap. Maar niemand realiseert zich hoe drastisch het leven zal veranderen. De mennonieten worden gedwongen een verbond aan te gaan met de Englischers om zo niet alleen hun voedsel, maar ook hun eigen levens te beschermen.

In de weken die volgen staan Leora, Moses en de gemeenschap voor beslissingen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Wie kunnen ze helpen en wie moeten ze aan hun lot overlaten? Als ze bedreigd worden, moet ieder voor zich de afweging maken hoever hij wil gaan om zijn principes en geloof vast te houden.

Schrijver: Jolina Petersheim
Oorspronkelijke titel: The alliance
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029725736
Ebook: 9789029725743
Uitgever: Kok
Breng ons samen

Er zijn zes maanden verstreken sinds de mennonietengemeenschap van Leora Ebersole de bergen in vluchtte nadat een aanslag hun leven onherkenbaar veranderde. Nu wacht Leora op nieuws van Moses, de jonge Englisher piloot die hen heeft geholpen te ontsnappen. Ze heeft geen idee of hij nog leeft.

Ondertussen voelt ze zich ook aangetrokken tot voorman Jabil Snyder. Van alle kanten neemt de dreiging toe en Leora's verwarrende gevoelens maken het er niet makkelijker op. Ze zal moeten kiezen: actie ondernemen of vertrouwen hebben.

Schrijver: Jolina Petersheim
Oorspronkelijke titel: The divide
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029726870
Ebook: 9789029726887
Uitgever: Kok