Boekenplank:
Kies

Boeken van Matthew Plampin

Meer over Matthew Plampin

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De straatfilosoof - The street philosopher
  • Een dodelijk liaison - The gun-maker's gift

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe straatfilosoof
Het is 1854 en de jonge ambitieuze journalist Thomas Kitson doet vanaf het front op De Krim als oorlogscorrespondent verslag van de bittere strijd tussen de Russen en de geallieerde troepen. Het is een levensgevaarlijke onderneming en Kitson is getuige van de gruwelen die een oorlog met zich meebrengt: dood, honger, ziekte en corruptie.

Op een dag is hij samen met de flamboyante journalist Cracknell en de jonge illustrator Styles getuige van een brute oorlogsmisdaad, en hun pogingen het kwaad aan de kaak te stellen lopen stuk wanneer een kolonel zijn macht misbruikt om zijn wandaden te verhullen. Deze wordt op zijn beurt bedrogen door zijn echtgenote, die een gepassioneerde verhouding begint met een van de journalisten.

Twee jaar later gaat Kitson onder mysterieuze omstandigheden terug naar Manchester, zwaar getraumatiseerd door hetgeen hij aan het front heeft meegemaakt. Daar gaat hij aan het werk als straatfilosoof, een verslaggever van lokaal nieuws. Maar als Manchester zich opmaakt om koningin Victoria te verwelkomen voor de opening van een grote kunsttentoonstelling, kan Kitson zijn verleden niet langer ontvluchten.
Schrijver: Matthew Plampin
Oorspronkelijke titel: The street philosopher
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026126741
Uitgever: De Fontein
Een dodelijk liaison
Na zijn indrukwekkende entree op de Londense Wereldtentoonstelling in 1851 besluit de Amerikaanse ondernemer Samuel Colt om zijn wapenfabriek uit te breiden naar Engeland. De jonge, ambitieuze Edward Lowry wordt door Colt ingehuurd als secretaris. Hij wordt verliefd op een van de vrouwen van de werkvloer en ontdekt dat zij verwikkeld is in een complot om de wapens te stelen.

Een groep wanhopige Ierse immigranten wil de gestolen wapens gebruiken om een politieke aanslag te plegen, uit wraak voor de hongersnood waarin hun land zich bevindt. Als steeds meer revolvers verdwijnen, wordt de fabriek het toneel voor een spannend verhaal vol intriges, verraad en moord.
Schrijver: Matthew Plampin
Oorspronkelijke titel: The gun-maker's gift
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026172397
Uitgever: De Fontein