Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Donald Ray Pollock

Boeken van Donald Ray Pollock

Meer over Donald Ray Pollock

Genre: Roman

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Donald Ray Pollock


Overzicht

  • Al die tijd de duivel - The devil all the time
  • De hemelse tafel - The heavenly table
  • Knockemstiff - Knockemstiff

gedetailleerd overzicht

OverzichtAl die tijd de duivel

Een getormenteerde oorlogsveteraan, een echtpaar dat moordend rondtrekt en een smeerlap van een predikant. En midden tussen deze personages, in een godvergeten Ohio, zwerft Arvin rond, een weeskind dat opgroeit tot een goedhartige maar gewelddadige man, die geleerd heeft hoe hij voor zichzelf moet opkomen.

The Devil All the Time - 2020
Regisseur: Antonio Campos
Cast: Robert Pattinson, Haley Bennett, Tom Holland, e.a.
Schrijver: Donald Ray Pollock
Oorspronkelijke titel: The devil all the time
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789079770151
Uitgever: Karaat
De hemelse tafel

Het is 1917, op de grens van Georgia en Alabama. De broers Cane, Cob en Chimney Jewett leven in diepe armoede en worden onder de duim gehouden door hun tirannieke en godvrezende vader Pearl. Als hij onverwacht sterft trekken ze, geïnspireerd door een pulpromannetje, eropuit om rijk en beroemd te worden.

Het loopt vrijwel meteen verschrikkelijk uit de hand, en allerhande wilde verhalen beginnen de ronde te doen. De broers zouden moordenaars zijn en bankrovers, de succesvolste uit de geschiedenis. Achtervolgd door de autoriteiten en premiejagers laten ze een spoor van moord en verderf achter op weg naar een vreedzaam stadje in het zuiden van Ohio.

Schrijver: Donald Ray Pollock
Oorspronkelijke titel: The heavenly table
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023410850
Ebook: 9789023419464
Uitgever: De Bezige Bij
Knockemstiff

WELKOM IN KNOCKEMSTIFF, OHIO, staat er op het bord buiten het dorpje. Maar zo welkom is de buitenstaander er niet. Knockemstiff is een gat in the middle of nowhere dat je maar nauwelijks een gehucht kunt noemen. Een plaats waar nooit iets gebeurt en waar toch van alles plaatsvindt. Een oord waaraan onmogelijk te ontsnappen valt.

Donald Ray Pollock komt uit - het echt bestaande - Knockemstiff en heeft een rauw, fantastisch en even hilarisch portret gemaakt van een dorpje waar er maar één van te vinden is - wie aan Knockemstiff begint, stapt in een wereld van het pure dirty realism: vol geweld, drugs, een hoog alcoholpercentage en een donker gevoel voor humor.

Schrijver: Donald Ray Pollock
Oorspronkelijke titel: Knockemstiff
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789079770434
Uitgever: Karaat