Boekenplank:
Kies

Boeken van Clare Pooley

Clare Pooley werkte jarenlang in de reclamewereld. Tegenwoordig is zij blogger en schrijver.

Meer over Clare Pooley

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Clare Pooley


Overzicht

  • De reizigers op perron 5 - The people on platform 5
  • Het eerlijkheidsexperiment - The authenticity project

Non-Fictie

  • Chardonnee - The sober diaries
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe reizigers op perron 5

Niemand praat ooit met andere mensen in de trein als je naar je werk gaat. Maar wat zou er gebeuren als je dat wel zou doen?

Elke werkdag reist Iona Iverson met de trein naar haar werk. En elke dag ziet ze veelal dezelfde mensen bij haar in de coupé zitten. Dit is al zo lang gaande dat ze allemaal verhalen heeft verzonnen over hun levens, en ze heeft voor iedereen een koosnaam. Maar Iona knoopt nooit een gesprek aan. Natuurlijk niet, dat doet niemand, toch? En dan, op een dag, stikt een van de passagiers in zijn eten, op de stoel tegenover Iona. Gelukkig blijkt een van de andere passagiers een verpleegster te zijn en ze weten zijn leven te redden.

Deze kleine gebeurtenis is het begin van een nieuw tijdperk waarin een kleine groep totaal verschillende mensen ontdekt dat ze veel meer met elkaar gemeen hebben dan alleen een reis van A naar B. Met onbekenden praten lijkt misschien eng of ongemakkelijk, maar je kan er ook veel van leren, en heel soms kan het zelfs je leven veranderen.

Schrijver: Clare Pooley
Oorspronkelijke titel: The people on platform 5
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403108315
Uitgever: Cargo
Het eerlijkheidsexperiment

Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid over jezelf vertelt?

Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid vertelt? Dit is de vraag die de 79-jarige weduwnaar Julian Jessop stelt op de eerste pagina van een groen schrift dat hij achterlaat in een café. Op de kaft van het schriftje staat ‘Het eerlijkheidsexperiment’.

Monica, de eigenaresse van het café, ziet het schrift liggen en besluit de uitdaging aan te gaan en de waarheid over haar leven in het schrift op te schrijven. Ze legt het weer terug op tafel en zo gaat het door: vijf andere mensen zullen het boekje vinden en na het lezen van de persoonlijke verhalen van anderen hun eigen waarheid op papier zetten.

De wens van de oude Julian Jessop wordt vervuld op de meest onverwachte en hartverwarmende wijze.

Schrijver: Clare Pooley
Oorspronkelijke titel: The authenticity project
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403186801
Ebook: 9789403187402
Uitgever: Cargo

Non-FictieChardonnee

Hoe ik stopte met drinken en begon met leven...

Een glaasje bij het eten, een glaasje bij het koken, een glaasje bij het helpen van de kinderen met huiswerk... Is het echt allemaal alleen voor de gezelligheid? Langzaam beseft Clare Pooley dat ze een probleem heeft, waarvoor matigen niet de oplossing is: ze is niet gemaakt voor één glas wijn. Maar hoe stop je met drinken in een wereld waarin elke sociale gelegenheid lijkt te worden aangedreven door liters drank?

Dit boek is het eerlijke verslag van het jaar waarin Clare besluit uit te zoeken of er leven na de wijn is. In hetzelfde jaar krijgt ze de diagnose borstkanker. Toch is Chardonnee een grappige en positieve kijk op hoe je het leven ten volle kunt leven zonder roes (en kater).

Schrijver: Clare Pooley
Oorspronkelijke titel: The sober diaries
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000363315
Ebook: 9789000363322
Uitgever: Spectrum