Boekenplank:
Kies

Boeken van Oliver Pötzsch

Oliver Pötzsch studeerde aan de Duitse School voor Journalistiek in München. Voor hij zich in 2013 volledig aan het schrijven ging wijden, werkte hij voor radio en televisie.

Meer over Oliver Pötzsch

Genres: Historisch, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Duitsland

Website: Oliver Pötzsch


De Doodgraver / Die Totengräber-Serie

  1. Het boek van de doodgraver - Das Buch des Totengräbers
  2. De ogen van Osiris - Das Mädchen und der Totengräber
  3. De moord in de crypte - Der Totengräber und der Mord in der Krypta

gedetailleerd overzicht

De Doodgraver / Die Totengräber-SerieHet boek van de doodgraver

Wenen, 1893. De gasverlichte straten worden geteisterd door een meedogenloze seriemoordenaar...

Wenen, 1893. Een stad die wordt gekenmerkt door grote innovatie, welvaart en een bruisend nachtleven, maar ook door extreme armoede en stijgende criminaliteit. De jonge inspecteur Leopold von Herzfeldt is pas aangekomen in Wenen, maar krijgt nu al een grote zaak op zijn bord: er zijn meerdere dienstmeisjes vermoord, elk van hen op brute wijze gespietst. Van de moordenaar ontbreekt elk spoor.

Von Herzfeldt roept de hulp in van de pientere politiesecretaresse Julia Wolf en van Augustin Rothmayer, een doodgraver op de beroemde Centrale Begraafplaats van Wenen. Rothmayer is bezig een boek te schrijven over rituelen rondom de dood en weet daardoor dat spietsen een oude methode is om ‘ondoden’ ondergronds te houden. Loopt er een bijgelovige seriemoordenaar rond door de gasverlichte straten van Wenen? Om antwoorden te vinden, zullen de drie diep in de onderwereld van deze glamoureuze, kosmopolitische stad moeten graven. Om er vervolgens achter te komen dat het kwaad soms dichterbij huist dan je lief is.

Schrijver: Oliver Pötzsch
Oorspronkelijke titel: Das Buch des Totengräbers
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022594483
Ebook: 9789402317800
Uitgever: Boekerij
De ogen van Osiris

Wenen, 1894. Een gruwelijke vondst in het kunsthistorisch museum. Is de stad getroffen door een eeuwenoude vloek?

Wenen, 1894. Het personeel van het Kunsthistorisches Museum doet een gruwelijke ontdekking. In een ondergrondse opslagruimte bevindt zich een sarcofaag met daarin geen mummie uit het Oude Egypte, maar het zorgvuldig gemummificeerde lijk van Alfons Strössner, een beroemde egyptoloog die kortgeleden nog springlevend was. Om de moordenaar te achterhalen werkt detective Leopold von Herzfeldt samen met doodgraver Augustin Rothmayer. Die weet te vertellen dat professor Strössner twee jaar lang betrokken was bij de uitgraving van de Egyptische tombes van Deir el-Bahri, Arabisch voor ‘het klooster van de zee’. Is de professor slachtoffer geworden van een eeuwenoude vloek?

Ondertussen krijgt forensisch fotograaf Julia Wolf een andere zaak op haar bordje. In de nieuwe dierentuin bij het Prater is een dierenverzorger verminkt door een leeuw. Alles duidt op een ongeluk, maar de hoofdverzorger vermoedt kwade wil. Al snel realiseren Julia, Leopold en Augustin zich dat de twee zaken met elkaar verbonden zijn. Het spoor leidt naar de sociale elite van het chique negentiende-eeuwse Wenen, die even rijk als gewetenloos is.

Schrijver: Oliver Pötzsch
Oorspronkelijke titel: Das Mädchen und der Totengräber
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022597637
Ebook: 9789402320022
Uitgever: Boekerij
De moord in de crypte

1895, Wenen. In de crypte onder de St. Stephen’s kathedraal treffen toeristen een lichaam aan tussen alle botten en schedels. Zijn gezicht is verwrongen van angst, maar verder is het lichaam onaangetast.

Leopold von Herzfeldt wordt opgeroepen om de zaak te onderzoeken. Hij ontdekt al snel dat het slachtoffer een bekende arts was, Dr. Theodor Lichtenstein, wiens doel het was om het spiritualisme, dat in opmars is in Wenen, als fraude te labelen. De zaak heeft iets vreemds, helemaal als blijkt dat er op de foto’s die politietelefoniste Julia Wolf nam van het plaats delict een rare schaduw te zien is.

Ondertussen hoort doodgraver Augustin Rothmayer via zijn geadopteerde dochter dat er meerdere kinderen uit het plaatselijke weeshuis op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Het trio moet zich onderdompelen in de bovennatuurlijke onderwereld van Wenen om de waarheid te achterhalen.

Schrijver: Oliver Pötzsch
Oorspronkelijke titel: Der Totengräber und der Mord in der Krypta
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789049202835
Ebook: 9789402323078
Uitgever: Boekerij