Boekenplank:
Kies

Boeken van Anthony Price

Meer over Anthony Price

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1928 / Overleden: 2019

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Een ander veld van eer - Other paths to glory
  • Spionnen - The labyrinth makers

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen ander veld van eer
In Engeland zijn nog steeds historici bezig met het in kaart brengen van de roemruchte acties van Britse eenheden in de Eerste wereldoorlog op het westelijk front in Frankrijk.

Eén van hen, Paul Mitchell, die een studie maakt van de slagvelden aan de Somme, krijgt op een dag bezoek van twee hem onbekende personen. Ze hebben een geschroeide Duitse stafkaart bij zich, die hij zonder moeite herkent: de slag aan de Somme om Hameau. Hij hoort dat de stafkaart gered is na een bomaanslag, de vorige dag. Diezelfde avond hoort hij dat hij zelfmoord heeft gepleegd...
Schrijver: Anthony Price
Oorspronkelijke titel: Other paths to glory
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9789029534079
Uitgever: De Arbeiderspers
Spionnen
Meer dan twintig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt bij toeval tijdens het droogleggen van een vijver in het Engelse graafschap Lincolnshire, het wrak van een neergestorte Dakota ontdekt, die sinds mei 1945 als vermist staat opgegeven.

De Britse inlichtingendienst verbaast zich erover dat de Russen een merkwaardig grote belangstelling voor het wrak van dit transportvliegtuig aan de dag leggen en besluit een onderzoek in te stellen. Op het allerhoogste niveau wordt echter beslist dat het beter is niet al te diep te graven en de nieuwsgierige Russen zoveel mogelijk hun zin te geven.

David Audley, een wat zenuwachtig geworden adviseur van het Britse ministerie van Defensie, die met het halfslachtige onderzoek wordt belast, ontdekt al gauw dat het vliegtuig werd gebruikt om iets het land binnen te smokkelen. Maar wat?

Hij trekt zich weinig van de mening van zijn superieuren aan en besluit ondanks hun bezwaren de zaak tot op de bodem uit te zoeken, daarbij geholpen door Faith, de mooie dochter van de destijds omgekomen RAF-piloot.

Helaas, David doet zijn werk - ondanks de bloedstollende pogingen van de Russen hem tegen te werken - al te grondig en brengt een verbijsterend topgeheim van het Kremlin aan het licht, dat zowel hem als zijn superieuren duur kan komen te staan.
Schrijver: Anthony Price
Oorspronkelijke titel: The labyrinth makers
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789026976308
Uitgever: Van Holkema & Warendorf