Boekenplank:
Kies

Boeken van Nancy Price

Meer over Nancy Price

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Nancy Price


Overzicht

  • In de stilte van de nacht - Night woman
  • Fatale ontmoeting - Sleeping with the enemy

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn de stilte van de nacht
Mary Eliot is een bescheiden vrouw. Ze leeft in de schaduw van haar succesvolle echtgenoot Randal, die - hoewel manisch depressief - een wereldberoemde schrijver is.

Niemand weet dat Randal zijn vrouw en kinderen mishandelt en vernedert. En niemand weet dat Mary degene is die stiekem, in het holst van de nacht, al Randals prachtige boeken schrijft. Alle eer komt toe aan Randal en Mary houdt haar brandende geheim twintig jaar lang verborgen. Laat anderen maar roem vergaren; zij moet haar zieke man beschermen, haar kinderen opvoeden, en het huishouden draaiende zien te houden.

Plotseling sterft Randal een tragische dood. Mary is nu de beroemde weduwe. Eindelijk vrij van al haar zorgen, en in een prachtig nieuw huis, kan zij in alle rust boeken schrijven - meesterwerken die 'gevonden' worden na Randals dood. Toch droomt Mary ervan de wereld te verkondigen dat zij, Mary Eliot, degene is die een briljant talent bezit en alle respect en aandacht verdient...

En over een nieuwe liefde in haar leven durft Mary helemaal niet te dromen. Maar die komt wel, in de persoon van de ambitieuze, jonge professor Paul Anderson. Hij verleidt Mary en brengt haar tot sensuele hoogtepunten die ze alleen als bruid heeft gekend. Mary is intens gelukkig. Ze verlangt er hevig naar Paul haar geheim te vertellen.

Maar Mary heeft niet het flauwste vermoeden dat Paul helemaal geen prijs stelt op de waarheid die zij zo lang heeft verhuld. Voor de tweede keer wordt Mary meegesleurd in een verstikkend web van verraad dat dreigt haar te vernietigen.

Maar deze keer is Mary sterker. Als een regelrechte wraakgodin bedenkt ze een geweldige stunt om Paul op zijn nummer te zetten - en Mary is van plan daar dit keer intens van te genieten...
Schrijver: Nancy Price
Oorspronkelijke titel: Night woman
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789051124361
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Fatale ontmoeting
Hij leek zo'n ideale man, Martin Burney. Zo charmant en voorkomend. Geen wonder dat Sara Gray verliefd op hem werd en met hem trouwde.

Maar Sara Gray zou er spijt van krijgen dat ze ooit Sara Burney was geworden. Martin was allesbehalve een ideale echtgenoot. Hij dronk, hij sloeg haar en hij gunde haar geen enkele vrijheid.

Toen ze een paar jaar later teruggingen naar het strandhuis waar ze hun huwelijksreis hadden doorgebracht, werd het Sara allemaal te veel. Ze wist dat ze Martin niet zou kunnen veranderen. Dus moest ze bij hem weg. Maar hoe? Want hij zou haar nooit laten gaan...

De oplossing die ze bedacht was even origineel als riskant. En de gevolgen had ze nooit kunnen voorzien...
Sleeping with the Enemy - 1991
Regisseur: Joseph Ruben
Cast: Julia Roberts, Patrick Bergin, Kevin Anderson, e.a.
Schrijver: Nancy Price
Oorspronkelijke titel: Sleeping with the enemy
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789067902083
Uitgever: Kadmos