Boekenplank:
Kies

Boeken van Saskia Profijt

Meer over Saskia Profijt

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967

Geboorteland: Nederland

Website: Saskia Profijt


Overzicht

  • Braaf meisje
  • De gunsteling

Fanny Engel

  1. De leugenaar
  2. De assistent
  3. Zwijgplicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtBraaf meisje
Susan is docent op een basisschool en niet gelukkig met haar leven. Ze besluit het heft in eigen handen te nemen, dumpt haar vriend Mark en begint een relatie met Louis. Maar door de ziekte van haar vader blijft het verleden haar achtervolgen.

Een verleden waarin haar moeilijk opvoedbare broer Robert zoveel aandacht opeiste dat voor Susan er weinig anders overbleef dan de rol van 'braaf meisje'. Als haar vader is overleden, is het tijd om voor eens en altijd daarmee af te rekenen.
Schrijver: Saskia Profijt
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789038859200
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
De gunsteling
Wanneer Elizabeth Tudor in 1997 premier wordt van Groot-Brittannië, is ze vastbesloten een frisse wind door het land te laten waaien. Bijgestaan door haar media-adviseur Gwyn Goldsmith probeert ze verregaande hervormingen door te voeren in het publieke bestel. Maar de Britse bevolking blijkt minder plooibaar dan Elizabeth had gehoopt.

En terwijl het land betrokken raakt bij de 'war on terror' en Gwyn aan het thuisfront verwoede pogingen doet zijn dochter haar groente te laten eten, wordt Elizabeth verliefd op de onstuimige en veel jongere Robert Devereux, graaf van Essex en officier in het Britse leger.

De gunsteling is geïnspireerd op een zestiende-eeuws koningsdrama en recente gebeurtenissen in de Britse politiek. Het is het meeslepende verhaal van een onmogelijke liefde. Macht, liefde en rebellie zijn de ingrediënten van deze moderne historische roman.
Schrijver: Saskia Profijt
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789046802779
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Fanny EngelDe leugenaar
Na een bezoek aan een nachtclub in St-Tropez verdwijnt de Britse studente Chloë spoorloos. Hoofdverdachte is een negentienjarige Nederlander die stellig ontkent iets met de zaak te maken te hebben, maar zich tijdens de verhoren verdacht gedraagt.

De Franse recherche doet een beroep op de 33-jarige 'menselijke leugendetector' Fanny Engel. Bij haar speurtocht naar de ware toedracht van Chloë's verdwijning ontdekt Fanny al snel dat er nog iemand op zoek is naar de waarheid. Iemand die er heel andere normen op na houdt.
Schrijver: Saskia Profijt
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789046808191
Ebook: 9789046808504
Uitgever: Nieuw Amsterdam
De assistent
In Marseille is een seriemoordenaar actief met een opmerkelijke manier van werken. Hij laat zijn slachtoffers 's nachts achter op plekken die overdag druk worden bezocht door toeristen. Toch duurt het soms uren voordat iemand in de gaten heeft dat zij dood zijn.

Vanwege haar ervaring bij de Nationale Recherche in Nederland wordt psycholoog Fanny Engel ingeschakeld. Het spoor voert naar de kunstwereld en naar een machtige familie in Rusland. Fanny zet haar talent als 'menselijke leugendetector' meer dan eens in, maar zij raakt persoonlijker bij de zaak betrokken dan haar lief is.
Schrijver: Saskia Profijt
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789046810460
Ebook: 9789046810477
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Zwijgplicht
Psycholoog en leugendetector Fanny Engel reist met spoed naar Milaan. Haar broer, de profwielrenner Ties Engel, is onder verdachte omstandigheden aangereden en voor dood achtergelaten. Terwijl Ties op de intensive care kunstmatig in coma wordt gehouden, ontdekt Fanny dat haar broer bezig was een onthullende autobiografie te schrijven.

Om een tweede aanslag te voorkomen moet Fanny Ties troebele verleden onder de loep nemen: zijn mislukte huwelijk met de Nederlandse Inge, het uitermate grillige karakter van zijn wielerloopbaan en zijn connectie met de omstreden en mysterieuze Italiaanse sportarts, dr. Manuela Massi. Alleen loopt Fanny bij haar zoektocht wel het risico om iets te ontdekken wat ze liever niet had willen weten...
Schrijver: Saskia Profijt
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789046813959
Ebook: 9789046813966
Uitgever: Nieuw Amsterdam