Boekenplank:
Kies

Boeken van Patricio Pron

Patricio Pron heeft sociale communicatie gestudeerd. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste Latijns-Amerikaanse auteurs van dit moment en heeft verscheidene verhalenbundels en romans op zijn naam staan. Voor zijn werk ontving hij al meerdere internationale prijzen. Hij woont tegenwoordig in Madrid waar hij werkt als vertaler, journalist en schrijver.

Meer over Patricio Pron

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Argentinië


Overzicht

  • De ziel van mijn vader klimt omhoog in de regen - El espíritu de mis padres sigue subiendo en la lluvia
  • Het begin van het voorjaar - El comienzo de la primavera

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe ziel van mijn vader klimt omhoog in de regen

Een jonge Argentijnse schrijver keert terug naar zijn vaderland om afscheid te nemen van zijn zieke vader. Hij kan zich van zijn jeugd maar weinig herinneren en ervaart zijn thuisland alsof hij er voor het eerst komt. Op zoek naar antwoorden en herinneringen duikt hij in zijn familiegeschiedenis. Vooral vragen over zijn stervende vader houden hem in de greep. Wie was of is deze man eigenlijk? En wat was zijn rol tijdens de Argentijnse dictatuur?

Hoe dichter hij bij het verhaal van zijn vader komt, hoe meer zijn eigen, vaak confronterende jeugdherinneringen boven komen drijven.

De ziel van mijn vader klimt omhoog in de regen is een gedurfde, indringende roman over een vader en een zoon, over geheimen die begraven liggen onder jarenlang stilzwijgen, en over de littekens die een dictatuur achterlaat.

Schrijver: Patricio Pron
Oorspronkelijke titel: El espíritu de mis padres sigue subiendo en la lluvia
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029088084
Ebook: 9789460239236
Uitgever: Meulenhoff
Het begin van het voorjaar

Martínez, een jonge Argentijn, reist naar Duitsland om een oude professor in de filosofie te vinden die tot de kringen van Heidegger schijnt te behoren. Martínez wil met hem een vertaling bespreken die hij van een van zijn boeken wil maken.

Maar wat begint als een gewoon bezoek, loopt uit op een achtervolging door alle hoeken van Duitsland, een spel vol spiegels, labyrinten, valse aanwijzingen en vergissingen, waarin de achtervolger en de achtervolgde gaandeweg hun identiteit onthullen.

Schrijver: Patricio Pron
Oorspronkelijke titel: El comienzo de la primavera
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029088091
Ebook: 9789402301311
Uitgever: Meulenhoff