Boekenplank:
Kies

Boeken van Melanie Raabe

Melanie Raabe studeerde mediascience en literatuur aan de Ruhr-Universität Bochum. Raabe woont in Keulen.

Meer over Melanie Raabe

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1981

Geboorteland: Duitsland

Website: Melanie Raabe


Overzicht

  • De schaduw - Der Schatten
  • De val - Die Falle
  • De waarheid - Die Wahrheit

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schaduw

Je gaat iemand vermoorden. Je weet het alleen nog niet...

‘Op 11 februari zal je een man genaamd Arthur Grimm vermoorden. Uit vrije wil. En met goede reden.’

De jonge journaliste Norah is net van Berlijn naar Wenen verhuisd als een zwerver haar deze woorden op straat toeschreeuwt. Norah is meteen van slag, een aantal jaar geleden is op 11 februari iets verschrikkelijks gebeurd, iets wat ze al die tijd probeert te verdringen.

Dan ontmoet ze een man met de naam Arthur Grimm. Wie is hij? En wat gebeurde er eigenlijk toen, tijdens de ergste nacht van haar leven? Kan Norah gerechtigheid vinden, zonder zelf een moordenaar te worden?

Schrijver: Melanie Raabe
Oorspronkelijke titel: Der Schatten
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403158501
Uitgever: Cargo
De val
Ik weet wie mijn zus heeft vermoord. Dit boek is voor hem.

De beroemde schrijfster Linda Conrads is voor al haar fans en de pers een raadsel. Al elf jaar lang heeft ze haar villa aan de Starnberger See niet verlaten. Slechts een handvol mensen weet dat Linda ooit het lichaam van haar vermoorde jongere zus heeft gevonden en de dader weg heeft zien vluchten. Deze gebeurtenis blijft haar achtervolgen in haar dromen en Linda is nooit van het trauma hersteld.

De schok is dan ook groot als ze in een flits het gezicht van de moordenaar herkent in een presentator van een nieuwsprogramma op televisie. Maar hoe weet ze zeker of ze na al die jaren de dader nog kan identificeren? Linda besluit een val te zetten om hem tot een bekentenis te dwingen, maar wat is er die dag eigenlijk echt gebeurd? En hoe betrouwbaar zijn haar herinneringen?

Schrijver: Melanie Raabe
Oorspronkelijke titel: Die Falle
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023495437
Ebook: 9789023497530
Uitgever: Cargo
De waarheid
Ze herkent hem niet, toch weet hij alles van haar...

Zeven jaar geleden is de rijke zakenman Philipp Petersen tijdens een reis naar Zuid-Amerika spoorloos verdwenen. Sindsdien leeft zijn vrouw Sarah alleen met hun zoontje, en heeft ze langzaam haar leven weer opgepakt. Maar dan ontvangt ze een schokkend bericht: Philipp leeft nog en was het slachtoffer van een ontvoering. De media duiken op de zaak, en in alle drukte en chaos probeert Sarah grip te krijgen op deze nieuwe realiteit. Wat zal er gebeuren? Hebben Philipp en zij nog een toekomst samen?

Sarah is op alles voorbereid, maar de man die tijdens het mediacircus uit het vliegtuig stapt ziet er misschien uit als haar man, maar is het niet. In shock verwelkomt ze de vreemdeling, maar snel daarna uit hij zijn eerste dreigement: als Sarah zijn dubbelrol onthult zal ze alles kwijtraken – haar fijne leven, haar zoon, haar man...

Schrijver: Melanie Raabe
Oorspronkelijke titel: Die Wahrheit
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789023465904
Ebook: 9789023474401
Uitgever: Cargo