Boekenplank:
Kies

Boeken van Jonathan Rabb

Meer over Jonathan Rabb

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De topman - The overseer
  • De uitverkorene - The book of Q
  • Rosa - Rosa

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe topman
Op een namiddag even na vieren valt de stroom uit in de toren van Washington Airport en raakt het luchtverkeer volledig ontregeld; iets later ontploft een hele reeks bommen in een drukbezocht winkelcentrum; tegen de avond verkeert de hele stad in een staat van chaos en vallen er talloze doden en zwaargewonden te betreuren. Op maar liefst acht plaatsen tegelijk hebben terroristen toegeslagen...

Er wordt een naam gefluisterd: Eisenreich. De naam van een 16e-eeuwse monnik die, in navolging van Machiavelli, voor paus Clemens VII een plan ontwierp om de wereldheerschappij te bemachtigen. Een meesterlijk plan, maar zo gewelddadig dat de paus de ontwerper ervan onmiddellijk ter dood veroordeelde. Eeuwenlang is dit dodelijke document spoorloos geweest, maar nu hangt de dreiging ervan over de moderne wereld, want Eisenreichs ideeën, opgetekend in zijn tractaat 'Over de heerschappij', zijn nu in handen gevallen van een organisatie die ze als blauwdruk gebruikt bij haar streven: het vernietigen van de bestaande maatschappelijke kaders en het scheppen van een nieuwe wereldorde op de puinhopen van de oude.

Geheim agente Sarah Trent krijgt opdracht de activiteiten van deze duistere organisatie nader te onderzoeken. Zij treedt in contact met Xander Jaspers, een briljante jonge academicus gespecialiseerd in de politieke theorie, die zij vrijwel onmiddellijk meesleurt in haar gevaarlijke onderneming. Om rampen op wereldschaal te voorkomen, zullen zij een exemplaar van het manuscript moeten vinden. En zullen zij de identiteit moeten onthullen van De Topman, de mysterieuze leider achter de schermen die het gruwelijke spel van de terroristen regisseert.

Trent en Jaspers zien zich gedwongen tot een wanhopige tocht door de Verenigde Staten en Europa, waarbij De Topman hen voortdurend één stap voor is, op zoek naar het dodelijkste document dat ooit geschreven werd...
Schrijver: Jonathan Rabb
Oorspronkelijke titel: The overseer
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022984062
Uitgever: Bruna
De uitverkorene
Bosnië, 1992. Te midden van het oorlogsgeweld kost het de jonge priesterstudent Ian Pearse de grootste moeite zijn geloof te behouden. Wanneer een aantal kinderen op een zinloze manier om het leven komt, geeft hij zijn strijd op en geeft hij toe aan zijn verlangen naar Petra, zijn Kroatische vriendin. Maar tijdens hun eerste nacht samen vindt een merkwaardig incident plaats: een vreemde man dringt hun schuilplaats binnen en laat een pakje achter. Het bevat oude vellen perkament met onontcijferbare geschriften.

Rome, nu. Ian Pearse, inmiddels een hooggeplaatst geestelijke, verricht wetenschappelijk onderzoek in de bibliotheek van het Vaticaan. Hoewel hij heeft toegegeven aan zijn roeping, is hij de gebeurtenissen in Bosnië nog niet vergeten. En door een toevallige samenloop van omstandigheden ziet hij zich ineens opnieuw geconfronteerd met het raadsel van het perkamenten pakje. En met een geheimzinnige organisatie die de katholieke kerk bedreigt en die geen rivalen duldt...

In een wanhopige tocht die hem door Italië, Griekenland en uiteindelijk zelfs weer Bosnië voert, moet vader Pearse zien uit te vinden wat voor vernietigende gevolgen hun acties zullen hebben. En waarom juist hij de `uitverkorene´ is...
Schrijver: Jonathan Rabb
Oorspronkelijke titel: The book of Q
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022985267
Uitgever: Bruna
Rosa
Een seriemoordenaar maakt Berlijn onveilig. Vijf vrouwen zijn vermoord en in de rug van de slachtoffers zijn met een mes mysterieuze patronen aangebracht. Inspecteur Nikolai Hoffner staat al onder grote druk om de moordenaar te vinden wanneer in een kanaal een zesde lichaam wordt gevonden. Deze keer is het slachtoffer bekend. Het gaat om niemand minder dan Rosa Luxemburg.

In Rosa presenteert Jonathan Rabb zijn visie op gebeurtenissen die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden in de chaotische dagen vlak na de Eerste Wereldoorlog. Op 15 januari 1919 werden na een korte maar hevige periode van onrust twee leiders van de Novemberrevolutie door militairen vermoord. Maar terwijl het lichaam van de een, Karl Liebknecht, de volgende dag werd gevonden, verdween het lichaam van de ander, de Russisch-Poolse jodin Rosa Luxemburg, spoorloos om pas drie maanden later geheel onverwacht weer op te duiken. Tot op de dag van vandaag wordt er gespeculeerd over wat er met Rosa Luxemburg is gebeurd tijdens die drie maanden in 1919. Maar een definitief antwoord is nooit gevonden.

Het door Jonathan Rabb in Rosa geschetste scenario laat één optie zien, die deze geschiedenis in een geheel nieuw daglicht stelt.
Schrijver: Jonathan Rabb
Oorspronkelijke titel: Rosa
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022989296
Uitgever: Bruna