Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Daniela Raimondi

Boeken van Daniela Raimondi

Daniela Raimondi is geboren in Italië, maar groeide op in Engeland. Ze is dichter en won vele literaire prijzen voor haar dichtbundels. Het huis aan de rivier is haar romandebuut. Raimondi woont en werkt op Sardinië.

Meer over Daniela Raimondi

Genre: Roman

Geboorteland: Italië


Overzicht

Het huis aan de rivier

De familie Casadio woont al sinds mensenheugenis in het dorp Stellata, aan de rivier de Po in het noorden van Italië. Ze leiden een simpel, hardwerkend boerenbestaan, maar alles verandert als Giacomo Casadio verliefd wordt op Viollca Toska, een zigeunermeisje met een onverklaarbare gave. De afstammelingen van Giacomo en Viollca worden geboren als blonde dromers met blauwe ogen of als donkerharige avonturiers met donkere ogen. Ze delen allemaal het verlangen om het lot uit te dagen en hun dromen na te jagen.

Het huis aan de rivier is een familiesaga en een historische roman ineen. In de loop van bijna tweehonderd jaar volgt Daniela Raimondi met veel gevoel voor drama en emotie de lotgevallen van de familie Casadio - een bonte verzameling personages waarvan generatie op generatie geraakt zal worden door ongeluk en voorspoed tijdens alle grote omwentelingen in de Italiaanse geschiedenis.

Schrijver: Daniela Raimondi
Oorspronkelijke titel: La casa sull’argine
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403137018
Uitgever: Cargo