Boekenplank:
Kies

Boeken van Satu Ramo

Satu Rämö verhuisde twintig jaar geleden als uitwisselingsstudent naar IJsland en is er nooit meer weggegaan. Ze schreef ook verschillende non-fictieboeken, van reisgidsen tot memoirs.

Meer over Satu Ramo

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1980

Geboorteland: Finland

Website: Satu Ramo


Hildur

Hildur

Een afgelegen fjord. Meerdere slachtoffers. Een nieuwe zaak voor rechercheur Hildur...

Het leven bij de fjorden van IJsland is zwaar: het lijkt idyllisch, maar in werkelijkheid vergt het nogal wat van je. Ook van Hildur Rúnarsdóttir, rechercheur en hoofd van de nationale politieafdeling Vermiste kinderen. Om haar hoofd leeg te maken na een lange werkdag surft ze in de ijskoude wateren van de Atlantische Oceaan.

Hildur wordt op het werk gekoppeld aan de Finse Jakob Johanson, die ver van huis stage loopt om te ontsnappen aan zijn moeilijke thuissituatie. Ook hij ontdekt al snel dat de pittoreske fjorden hun schaduwzijde hebben.

Na een lawine in Westfjorden wordt onder de sneeuw het lichaam van een man gevonden, Jón. Zijn keel is doorgesneden. Zodra Hildur en Jakob deze zaak beginnen te onderzoeken beseffen ze dat het misdrijf verband houdt met een oude zaak. Wraak kan zoet zijn, weten ze, maar lost het uiteindelijk iets op?

Schrijver: Satu Ramo
Oorspronkelijke titel: Hildur
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026362835
Ebook: 9789026362842
Uitgever: Ambo | Anthos