Boekenplank:
Kies

Boeken van David Ramus

David Ramus was kunsthandelaar, maar verloor aan het begin van de jaren negentig, toen de kunstmarkt instortte, in één klap vijf miljoen dollar. Zijn eerste boek, Dief van het Licht, dat hij schreef om zijn schulden af te kunnen betalen, werd internationaal een enorm succes.

Meer over David Ramus

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Dief van het licht - Thief of light
  • Dodelijke pijlen - The gravity of shadows

gedetailleerd overzicht

OverzichtDief van het licht
Adrian Sellars is een aan heroïne verslaafde kunsthandelaar in New York. Hij verkoopt vervalste schilderijen van moderne meesters aan de Japanse onderwereld. Tot er een brute roofmoord plaatsvindt op Paul McHenry, de expert-vervalser in dienst van Sellars. De 'Monet', die bijna af was, is onherstelbaar beschadigd. Sellars is ten einde raad. Waar haalt hij zo gauw een ander kunstwerk vandaan om zijn klant, de sadistische Japanse maffiagangster Tanaka, tevreden te stellen?

Tanaka tolereert geen mislukte deals. Hij wil zijn schilderij (vals of echt) ter waarde van acht miljoen dollar - en snel. Om zijn eis kracht bij te zetten, jaagt Tanaka Sellars' zakenpartner Steven een kogel door het hoofd.

Er zit niets anders op dan een echte Monet te vinden. Anders wacht niet alleen Sellars maar ook zijn dochtertje een gruwelijk lot. Ondergedoken in het appartement van Devon Berenson, zijn sympathieke assistente, besluit Sellars af te kicken. En na de helse pijn is er de liefde. Maar de kille hand van de Yakuza reikt verder dan Adrian Sellars en Devon Berenson ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Dief van het licht bereikt zijn onvoorstelbaar spannende climax op een van de drukste en mooiste avonden van het jaar voor de internationale kunstwereld: met een wilde jacht dwars over de veilingvloer van het respectabele Christie's.
Schrijver: David Ramus
Oorspronkelijke titel: Thief of light
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022521137
Uitgever: Boekerij
Dodelijke pijlen
Als Wil Summer het onverwachte aanbod krijgt om een bijzondere kunstcollectie te taxeren, is dat de kans zijn leven. Zijn zakenpartner heeft hem opgelicht, en Summer staat aan de rand van een faillissement. Eigenaar van de waardevolle tekeningen is de doodzieke miljonair Andrew Stevenson, die zijn collectie zo snel mogelijk wil verkopen.

Wanneer Summer voor de taxatie op het landgoed van de familie Stevenson verblijft, ontdekt hij dat het terrein door een onbekende man in de gaten wordt gehouden. Hij vertrouwt het niet en gaat samen met M.K., de bloedmooie dochter des huizes, op onderzoek uit.

Dan dringt een gewelddadige man het landhuis binnen en valt Andrew Stevenson aan. In het gevecht dat volgt wordt mevrouw Stevenson vermoord, waarna de indringer op de vlucht slaat. Stevenson, die ernstig gewond is, kan de vragen die de politie stelt niet beantwoorden. Wie was de agressieve indringer? En waarom bedreigt hij de familie Stevenson?

De politie is ervan overtuigd dat Summer iets met de moord te maken heeft. Hij ziet dan ook nog maar één oplossing: samen met M.K. de echte dader zien op te sporen!
Schrijver: David Ramus
Oorspronkelijke titel: The gravity of shadows
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022525487
Uitgever: Boekerij