Boekenplank:
Kies

Boeken van Katherine Reay

Katherine Reay is een groot fan van Jane Austen en haar tijdgenoten en laat zich hier graag door inspireren, terwijl ze tegelijkertijd een geheel eigen twist geeft aan deze klassiekers. Na een carrière als marketeer verhuisde ze met haar gezin van Texas naar Engeland, vervolgens naar Ierland en toen naar Washington, waar ze naast het in- en uitpakken en het opvoeden van haar kinderen gelukkig ook nog tijd vond voor schrijven en het uitdenken van nieuwe verhaalideeën. Inmiddels woont ze alweer een tijd in Chicago, waar ze zich steeds serieuzer wijdt aan het schrijven.

Meer over Katherine Reay

Genres: Christelijk, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Katherine Reay


Overzicht

  • Een portret van Emily Price - A portrait of Emily Price
  • Geachte Mr. Knightley - Dear Mr. Knightley
  • Het geheime recept voor familie - Lizzy & Jane

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen portret van Emily Price

Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben: Emily stort zich er met liefde op.

Maar dan vraagt Ben haar ten huwelijk en vertrekt ze met hem naar Italië. Daar komt ze oog in oog te staan met haar kersverse schoonfamilie, bij wie zaken spelen die zich niet zo makkelijk laten repareren...

Schrijver: Katherine Reay
Oorspronkelijke titel: A portrait of Emily Price
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029727983
Ebook: 9789029727990
Uitgever: Kok
Geachte Mr. Knightley
De slimme twintiger Samantha Moore is opgegroeid in een weeshuis en heeft niets voor zichzelf. Studeren is een oude droom die ze allang heeft opgegeven en ze slijt haar dagen achter de toonbank bij een Starbucks. Ze weet dan ook niet wat haar overkomt als een stichting haar een studiebeurs aanbiedt. Het enige wat van haar wordt verwacht, is dat ze de mysterieuze oprichter van de stichting op de hoogte houdt van haar vorderingen.

Hoewel Sam bindingsangst heeft, mensen doorgaans uit de weg gaat en vlucht in het citeren van Jane Austen-romans als iemand te dichtbij komt, voelt ze zich vreemd vrij in haar brieven aan deze Mr. Knightley, die ze nog nooit heeft ontmoet... Of toch wel?

Schrijver: Katherine Reay
Oorspronkelijke titel: Dear Mr. Knightley
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029726627
Ebook: 9789029726634
Uitgever: Kok
Het geheime recept voor familie

Wat is belangrijker: de band met je familie of je eigen dromen achterna gaan?

Vijftien jaar geleden trok Lizzy weg uit haar geboorteplaats om haar grote droom te volgen: chefkok worden van een restaurant in New York. Nu lijkt haar culinaire talent echter te verdwijnen, en ze vlucht terug naar haar geboorteplaats Seattle, waar ze ontdekt dat haar zus ziek is en chemotherapie moet ondergaan.

Lizzy besluit haar zus te helpen door gezonde maaltijden voor haar te gaan maken. Maar dan meldt haar oude baas zich weer... Kiest ze voor haar nieuwe familieleven of voor haar oude droomleven in New York?

Schrijver: Katherine Reay
Oorspronkelijke titel: Lizzy & Jane
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789043531986
Ebook: 9789043531993
Uitgever: Kok