Boekenplank:
Kies

Boeken van Katherine Reay

Katherine Reay is een groot fan van Jane Austen en haar tijdgenoten en laat zich hier graag door inspireren, terwijl ze tegelijkertijd een geheel eigen twist geeft aan deze klassiekers. Na een carrière als marketeer verhuisde ze met haar gezin van Texas naar Engeland, vervolgens naar Ierland en toen naar Washington, waar ze naast het in- en uitpakken en het opvoeden van haar kinderen gelukkig ook nog tijd vond voor schrijven en het uitdenken van nieuwe verhaalideeën. Inmiddels woont ze alweer een tijd in Chicago, waar ze zich steeds serieuzer wijdt aan het schrijven.

Meer over Katherine Reay

Website: http://www.katherinereay.com

Overzicht
  • Een portret van Emily Price - A portrait of Emily Price
  • Geachte Mr. Knightley - Dear Mr. Knightley

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Een portret van Emily Price

Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben: Emily stort zich er met liefde op.

Maar dan vraagt Ben haar ten huwelijk en vertrekt ze met hem naar Italië. Daar komt ze oog in oog te staan met haar kersverse schoonfamilie, bij wie zaken spelen die zich niet zo makkelijk laten repareren...

Schrijver: Katherine Reay
Oorspronkelijke titel: A portrait of Emily Price
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789029727983
Uitgever: Kok
Geachte Mr. Knightley
De slimme twintiger Samantha Moore is opgegroeid in een weeshuis en heeft niets voor zichzelf. Studeren is een oude droom die ze allang heeft opgegeven en ze slijt haar dagen achter de toonbank bij een Starbucks. Ze weet dan ook niet wat haar overkomt als een stichting haar een studiebeurs aanbiedt. Het enige wat van haar wordt verwacht, is dat ze de mysterieuze oprichter van de stichting op de hoogte houdt van haar vorderingen.

Hoewel Sam bindingsangst heeft, mensen doorgaans uit de weg gaat en vlucht in het citeren van Jane Austen-romans als iemand te dichtbij komt, voelt ze zich vreemd vrij in haar brieven aan deze Mr. Knightley, die ze nog nooit heeft ontmoet... Of toch wel?

Schrijver: Katherine Reay
Oorspronkelijke titel: Dear Mr. Knightley
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789029726627
Uitgever: Kok