Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Redhill

Meer over Michael Redhill

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Inger Ash Wolfe

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Martin Sloane - Martin Sloane
  • Troost - Consolation
  • Trouw - Fidelity

gedetailleerd overzicht

OverzichtMartin Sloane

In 1984 komt Jolene Iolas in aanraking met het werk van de kunstenaar Martin Sloane. Het is het begin van een briefwisseling tussen de twee die ten slotte uitmondt in een liefdesrelatie. Maar dan, zonder enige waarschuwing, verdwijnt Martin. Jolene raakt in een diepe depressie.

Juist wanneer zij haar leven weer enigszins op orde lijkt te hebben, krijgt ze bericht dat werk van Martin in Dublin wordt tentoongesteld. Ze reist naar Ierland in een poging het verleden te herbeleven en een antwoord te vinden op de vraag wat er met Martin Sloane gebeurd is.

In deze schitterende roman staan de grillen van liefde en vriendschap, de last van de persoonlijke geschiedenis en de kracht van kunst centraal.

Schrijver: Michael Redhill
Oorspronkelijke titel: Martin Sloane
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789029072069
Uitgever: Meulenhoff
Troost

Troost is een lofzang op de stad Toronto. Het is het verhaal over twee mannen die elkaar nooit hebben gekend, maar wier levens op dramatische wijze samenkomen: J.G. Hallam die halverwege de negentiende eeuw de kleine stad met grote ambities voor de eeuwigheid op de gevoelige plaat zal vastleggen, en David Hollis die wanhopig probeert deze foto's anderhalve eeuw later te vinden.

Moeiteloos laveert Michael Redhill tussen heden en verleden. Troost is een roman over een obsessie en opnieuw een bewijs van Michael Redhills meesterschap.

Schrijver: Michael Redhill
Oorspronkelijke titel: Consolation
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789045849614
Uitgever: Mouria
Trouw

De verhalen in Trouw, vaak met messcherpe humor opgeschreven, gaan over het zoet van de verleiding, de overgave aan begeerte, de illusie over het afwijzen van verlangen, de onverschilligheid van het hart in de meest intieme momenten en de ironie dat wanneer we bedriegen, we zelf meestal het slachtoffer zijn.

De hoofdpersonen in deze verhalen zijn geen monsters, zelfs geen zondaars. De zwakte zit in henzelf: een man keert onherstelbaar veranderd terug van een zakenreis waarin hij een kortstondige verhouding had; een vader van vier kinderen die zich onder druk van zijn vrouw heeft laten steriliseren, leert dat hij in staat is ontrouw te plegen wanneer hij het onherstelbare verlies van zijn viriliteit overdenkt.

Trouw is even betoverend als verrassend. Michael Redhill schrijft met durf over de verschillende vormen van verlangen. Verlangen dat altijd verleidelijk is, maar soms het lichaam en de geest kan breken.

Schrijver: Michael Redhill
Oorspronkelijke titel: Fidelity
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789045848815
Uitgever: Mouria