Boekenplank:
Kies

Boeken van Theresa Révay

Theresa Révay (Parijs, Frankrijk) studeerde literatuur aan de Sorbonne en werkte als vertaler. Ze verwierf grote bekendheid met haar historische romans, die blijk geven van haar grondige kennis van de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw.

Meer over Theresa Révay

Genre: Roman

Geboren: 1965


Overzicht

Aan de oever van de Bosporus

November 1918. Istanboel is bezet door geallieerde troepen, de winnaars van de Eerste Wereldoorlog. Aan de oevers van de Bosporus worden ingrijpende keuzes gemaakt.

Leyla Hanim is de jonge echtgenote van de secretaris van sultan Mehmet VI. In haar huis heeft haar schoonmoeder de leiding en moet Leyla de traditionele gebruiken respecteren. Wanneer een Franse officier bij hen in huis wordt ingekwartierd, lijkt alles te veranderen. Leyla gooit haar angsten overboord en maakt zich los van haar man: ze neemt actief deel in de strijd voor een onafhankelijk Turkije.

De ontmoeting met Hans Kästner, een Duitse archeoloog en activist, zet haar leven volledig op zijn kop. Leyla raakt meer en meer beïnvloed door de ideeën van de nationalistische Turken die vechten voor hun onafhankelijkheid. Maar tegen welke prijs? De vrijheid en onafhankelijkheid krijgen voor Leyla een donkere keerzijde.

Schrijver: Theresa Révay
Oorspronkelijke titel: L'autre rive du Bosphore
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401602617
Ebook: 9789401602624
Uitgever: Xander