Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Janet Louise Roberts

Boeken van Janet Louise Roberts


Overzicht

  • De gouden lotus - Golden lotus
  • De scharlaken roos - Flamenco Rose
  • De zilveren jasmijn - Silver Jasmine
  • De zwarte parel - Black Pearls
  • Het lied van de liefde - Love song

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe gouden lotus
Charita Atwood is drie jaar oud als haar moeder sterft. Haar vader ziet geen kans haar alleen op te voeden en brengt haar onder bij een Japanse familie die Charita liefdevol opneemt en haar groot brengt samen met hun enige zoon Kanji. Haar jeugd is rustig, harmonieus en gelukkig. Dan wordt haar vader ernstig ziek. Brad Livingston is dertig jaar oud. Hij is scheikundige, juwelier, rijk, onafhankelijk en vrijgezel. Brad heeft veel te danken aan Charita's vader en bezoekt hem aan zijn sterfbed. Hij ontmoet daarbij ook Charita, die zo goed en zo kwaad als het gaat haar oude vader verpleegt. Brad wordt bijna onmiddellijk verliefd op het beeldschone achttienjarige meisje. Na de dood van Charita's vader neemt Brad zijn jonge geliefde mee naar zijn huis in Kyoto en trouwt met haar. De gouden lotus is een diepmenselijke roman over hartstocht en avontuur, passie en haat, maar het is tevens een roman over de zeldzame liefde tussen twee mensen die in twee totaal verschillende culturen zijn opgegroeid, doch bereid zijn iedere kloof te overbruggen om het geluk te bereiken.
Schrijver: Janet Louise Roberts
Oorspronkelijke titel: Golden lotus
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-6426-018-4
Uitgever: Publiboek
De scharlaken roos
Als Rosita Dominguez zich laat meevoeren door het opzwepende ritme van de gitaren, haar wervelende pirouettes draait en zich volledig verliest in haar vurige dansen, raakt het publiek buiten zichzelf van enthousiasme. Zij is het jongste lid van een Spaanse zigeunerfamilie, die al vele generaties lang de kunst van de flamenco-dans beoefent. Haar mysterieuze schoonheid, de onstuimige gratie van haar bewegingen en de toewijding waarmee zij zich overgeeft aan de muziek die haar zigeunerbloed sneller doet stromen, brengen duizenden mannenharten in vervoering. Wie eens Rosita, La Soledad, de eenzame, heeft zien dansen, zal dat zijn leven niet vergeten. Ook Zach Hamilton, de jonge, knappe president-directeur van een gigantisch rumconcern, wordt betoverd door Rosita's vlammende verschijning. Samen met zijn eerzuchtige zuster Isolde ziet hij Rosita voor de eerste maal optreden als zij pas twaalf lentes telt. Isolde, die haar hart verpand heeft aan het klassieke ballet, ziet onmiddellijk de geweldige talenten van het jonge meisje en besluit haar bij zich in huis te nemen om haar te trainen en op te leiden tot de grootste ballerina aller tijden. Naarmate de jaren verstrijken en Rosita van een schuchter meisje uitgroeit tot een adembenemend knappe, hartstochtelijke jonge vrouw, wordt de keuze die zij eens zal moeten maken steeds moeilijker. Haar schitterende carrière en haar allesverterende liefde voor Zach strijden om de voorrang. Doch tenslotte beseft Rosita dat alleen de weg van het hart naar duurzaam geluk kan leiden en zij bindt de strijd aan met leugens, afgunst en intriges om het geluk te vinden in de armen van de man die haar als kind al zijn scharlaken roos noemde.
Schrijver: Janet Louise Roberts
Oorspronkelijke titel: Flamenco Rose
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-6513-085-3
Uitgever: Publiboek
De zilveren jasmijn
Tess Pritchard en haar twee jaar oudere broer lijken bepaald niet voor het geluk geboren. Hun vader hebben ze nooit gekend, hun moeder overlijdt als zij nog kleine kinderen zijn en hun stiefvader duldt hen alleen maar in zijn kroeg omdat ze zulke goedkope arbeidskrachten zijn. Als een vreemdeling tijdens een kaartspel Tess van haar stiefvader wint en haar tot een huwelijk dwingt, ziet de toekomst er voor haar somberder uit dan ooit. Morgan Hamilton, haar echtgenoot tegen wil en dank, neemt haar mee naar zijn suikerrietplantage op een eiland in de Caribische Zee. De broer van Tess voegt zich bij hen. Aangekomen in hun nieuwe woning worden Tess en Vincent geconfronteerd met toestanden waar ze nauwelijks het bestaan van vermoedden. De plantagehouders beschikken allemaal over slaven en oefenen vaak een ware terreur uit. Ook Morgan blijkt over veertig slaven te beschikken, maar tot haar verbazing en vreugde merkt Tess dat hij vriendelijker en zachtaardiger is dan zij ooit voor mogelijk had gehouden. Dan breekt de hel los. Hun wrede en onbarmhartige buurman laat een slaaf door zijn honden verscheuren en wordt op zijn beurt door de woedende slaven met de dood bedreigd. Ook Tess, Morgan en Vincent lopen ernstig gevaar.
Schrijver: Janet Louise Roberts
Oorspronkelijke titel: Silver Jasmine
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-6513-073-X
Uitgever: Publiboek
De zwarte parel
Hun liefde was turbulent als de stormen die hun eiland teisterden en diep en mysterieus als het geheim van de zwarte parels. Hawaii, een eiland in de ban van hebzucht en afgunst vanaf het moment dat er zwarte parels worden gevonden. Peter Darien is de knappe, jonge, stoutmoedige meester van Darien Ranch, die het noodlot tart om zijn land en zijn liefde te beschermen. Rosalinde is het beeldschone, warmbloedige meisje dat in Peters armen haar liefde tot volle bloei ziet komen. Samen strijden zij tegen de kwade elementen die het eiland willen plunderen en leegroven. Gevaar dreigt ook van de zijde van Terence, Peters arrogante neef, die tweedracht zaait om zijn eigen fortuin veilig te stellen en samen met laaghartige vreemdelingen het land van zijn schatten wil beroven; en van de kant van Eileen, de mooie hooghartige nicht van Peter, die koste wat het kost Peter voor zich alleen wil hebben.
Schrijver: Janet Louise Roberts
Oorspronkelijke titel: Black Pearls
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-6213-200-6
Uitgever: Baart
Het lied van de liefde
Lucia Amato's gouden stem brengt miljoenen operaliefhebbers in vervoering. Dank zij de nimmer aflatende steun van haar vriend en begeleider oogst zij triomfen en staan de mensen urenlang in de rij om haar stem te mogen bewonderen en een glimp van haar op te vangen. Lucia Amato zingt zich een weg naar de sterren en het lijkt erop dat niets en niemand haar bliksemcarrière nog kan breken. Martin Frazier heeft de vedette vanaf de eerste dag met raad en daad bijgestaan en zich volledig voor haar toekomst ingezet. Martins opofferingen komen voort uit een brandende liefde voor Lucia en zijn wereld wordt dan ook een hel als zij bezwijkt voor de verleidingen en kostbare geschenken van een van de rijkste mannen der aarde. Constantine Zonars fortuin grenst aan het ongeloofelijke. Hij is de keizer van een gigantisch olie-imperium en bovendien de machtigste reder van Griekenland. Hij heeft zijn zinnen gezet op de mooie operazangeres en overlaadt haar met juwelen. Lucia, die zich de armoede van haar jeugd in Brooklyn nog goed kan herinneren, bezwijkt voor zijn overredingskracht en wordt een willoos slachtoffer van zijn hartstochten en grillen. Wanhoop knijpt haar keel dicht en haar stem verliest zijn glans, doch steeds weer is het Martin die haar helpt en steunt.
Schrijver: Janet Louise Roberts
Oorspronkelijke titel: Love song
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 90-6513-120-5
Uitgever: Publiboek