Boekenplank:
Kies

Boeken van Rood & Rood

Rood & Rood bestaat uit broer en zus Niels en Lydia Rood.

Meer over Rood & Rood

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Nederland

Website: Rood & Rood

Website: Rood & Rood


Pardoen en Uithuisje

  1. Eenling
  2. Banden
  3. Gerecht
  4. Drift
  5. Koningswater
  6. Buddy
  7. Voodoo

gedetailleerd overzicht

Pardoen en UithuisjeEenling
De tweelingbroers Richard en Robert Termeijtele zijn hun eenvoudige jeugd op de klei van de Streek ontgroeid; ze hebben succes in het moderne bedrijfsleven - een beetje tot hun eigen verbazing. Misschien dat het daardoor komt dat ze overmoedig besluiten de perfecte misdaad te plegen. En door te leven onder één enkele identiteit...

Het politieduo Tim Pardoen en Klaas Uithuisje doet zijn uiterste best, maar raakt toch in de war.
Schrijver: Rood & Rood
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789035108752
Ebook: 9789490848293
Uitgever: Bakker
Banden
Aan het hoofd van Funlimited, een bedrijf dat in korte tijd veel succes heeft met meditatiebandjes, staat de goeroe Nasole. Als een van zijn medewerkers ontdekt dat er meer bandjes worden verkocht dan geproduceerd, staat zelfs Nasole voor een raadsel. Als het bedrijf het probleem ontrafelt, leidt het spoor naar een aantal dodelijke ongelukken, die elkaar snel opvolgen.

Jacqeline Duinkemper, een secretaresse van het bedrijfje, gaat zelf op onderzoek uit, geholpen door haar vriendin Ditje Pardoen, de dochter van politieman Tim. Heeft het charisma van Nasole ook een schaduwzijde?
Schrijver: Rood & Rood
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789035109278
Ebook: 9789490848286
Uitgever: Bakker
Gerecht
Overal wordt zijn verhaal afgedaan als dat van een gek: Lou Maas denkt dat hij de zoon is van Prins Bernard. Gek is hij niet, alleen zwakbegaafd. Hij leidt een onschuldig genoeg leven, gevuld met lekker koken en brieven schrijven over zijn afkomst, tot hij een rode waas voor zijn ogen krijgt en met behulp van zijn keukenmessen zelf gerechtigheid zoekt.

Het spoor dat de rechercheurs Uithuisje en Pardoen volgen eindigt in een kliniek voor Korsakov-patiënten.
Schrijver: Rood & Rood
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789035110731
Ebook: 9789490848279
Uitgever: Bakker
Drift
Karin Zeeman kan geen kinderen meer krijgen, door toedoen van een onervaren gynaecologe. Als zij eindelijk zwanger wordt, sterft de vrucht in haar buik. In het ziekenhuis slaan bij Karin de stoppen door. Waarom zou die arrogante arts wél met een dikke buik rond mogen lopen? Ze bedenkt een slim plan, dat tot mislukken gedoemd zou zijn, als de man van de zwangere dokter niet óók op tilt was geslagen.

Tim Pardoen stuit op een babymoord die geen babymoord is.
Schrijver: Rood & Rood
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789035112162
Uitgever: Bakker
Koningswater
De handel in chemisch afval legt de megalomane Marcus Dinkgreve geen windeieren. Hij belazert de kluit op grote schaal, zonder dat iemand hem schijnt te kunnen tegenhouden. Hij heeft maar één zwakke plek: het dochtertje dat hij sinds zijn scheiding niet meer heeft gezien. De ambitieuze jonge tv-journaliste Liza bijt zich in hem vast - tot ze verdwijnt.

Ditje Pardoen laat het er niet bij zitten.
Schrijver: Rood & Rood
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789035113473
Uitgever: Bakker


Buddy
Patrick Pastoor, de in homokringen gevierde eigenaar van een gay bar in de Warmoesstraat, heeft tot zijn verbijstering aids opgelopen. Voor hij dood gaat, wil hij degene die hem besmet heeft vinden - én doden. Zijn huiveringwekkende scenario pakt nog gruwelijker uit dan hij heeft voorzien.

Alleen Ditje Pardoen komt erachter wie wie wát heeft aangedaan.
Schrijver: Rood & Rood
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789035115156
Uitgever: Bakker
Voodoo
Er zijn mensen die voodoo afdoen als bijgeloof. Maar dat is niet verstandig...

Een illegale Afrikaan, een wanhopige vrouw in de overgang, en een bloedmooie Surinaamse spelen een gruwelijk spel van aantrekken en afstoten, waarin donkere toverij een huiveringwekkende rol speelt.

Klaas Uithuisje blijft zitten met een lijk dat niet bestaat en de moordenares lijkt vrijuit te gaan.

In deze laatste thriller maken Rood & Rood definitief duidelijk dat het wat hun betreft niet justitie hoeft te zijn die daders hun rekening laat betalen.
Schrijver: Rood & Rood
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789035116924
Uitgever: Bakker