Boekenplank:
Kies

Boeken van Suus Ruis


Overzicht

  • Tweede viool
  • Zonde

Non-Fictie

  • Mama is ook maar een mens
  • Wat ze je niet vertellen over geld
  • Wat ze je niet vertellen over mama zijn

gedetailleerd overzicht

OverzichtTweede viool
Emma van Bentum wil graag schrijfster worden, maar in plaats daarvan zoekt ze fragmenten uit voor programma's op televisie. Op zoek naar materiaal uit de jaren tachtig stuit ze op Felix Sommers, een immens populaire showmaster die opeens verdween na de raadselachtige verdrinkingsdood van zijn vaste producer en vriend, Ernst Timmers. Het verhaal van de twee mannen intrigeert Emma en ze denkt in hen de ultieme personages voor een boek te hebben gevonden. Met slechts een foto van een huis en een boom als aanwijzing spoort ze Felix op en probeert hem over te halen haar het ware verhaal achter deze geschiedenis te vertellen.
Schrijver: Suus Ruis
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789049900748
Uitgever: TM Trademark
Zonde
Wanneer Lotus ontdekt dat haar man een verhouding heeft met de oppas, valt ze in een diep gat. In de periode die volgt, komen steeds meer leugens boven water. Lotus is vastbesloten te achterhalen waarom het misging. Maar pas wanneer ze na dubieuze therapieën, sprakeloze gesprekken en een eindeloze speurtocht naar zijn ware aard op een familiegeheim stuit, verklaart het veel; en gooit het alles opnieuw overhoop. Zonde is een tragikomische geschiedenis over trouw en ontrouw.
Schrijver: Suus Ruis
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789049901004
Uitgever: Mistral

Non-FictieMama is ook maar een mens
Mama is ook maar een mens van Suus Ruis en Phaedra Werkhoven is de ultieme gids voor moeders die ook nog vrouw zijn. Als moeder word je continu voor keuzes gesteld. En door de brij aan meningen kun je behoorlijk vastlopen. Klaar met dat moedergemuts: Suus en Pheadra leggen uit hoe het moet! Scherp maar met een knipoog geven zij hun ongezouten mening over de trends op het gebied van opvoeding, mannen, relaties, werk en beauty.
Schrijver: Suus Ruis
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021564357
Uitgever: Kosmos
Wat ze je niet vertellen over geld
Het gaat slecht met de Nederlandse economie, het pensioenstelsel gaat op de helling, de zorgpremie schommelt, de kinderbijslag omlaag. Meestal lees je het allemaal in de krant, sta je er niet te lang bij stil maar werkt het wel door in je portomonnee. Suus Ruis schreef met haar eerlijke en rauwe pen een vrolijk boek voor alle vrouwen die vragen hebben over geld. Maar ook als je het gewoon vermakelijk vind er wat over te lezen. Want het is vooral geschreven met humor, heel veel humor. Maar ook met informatie over leningen, pensioenen, belasting en andere geldkwesties. En de belangrijke vrouwenzaken: shoppen, jurkjes, schoenen en wijntjes.
Schrijver: Suus Ruis
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021555249
Uitgever: Kosmos
Wat ze je niet vertellen over mama zijn
Suus Ruis is moeder van een zoon van 5. Ze neemt het moederschap heel serieus, maar zichzelf wat minder. Als hardwerkende moeder met deadlines moet je nu eenmaal een heleboel ballen in de lucht houden, en de ene dag gaat dat beter dan de andere. Soms voel je je een waardeloze mum. Daar lach je om, dat spoel je weg met een glas Chardonnay en dat levert een leuke column op voor de Fabulous mama. Dan weer ben je de bijna perfecte moeder, met de ultieme traktatie of een te leuk gesprek met je kind.
Schrijver: Suus Ruis
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021553719
Uitgever: Kosmos