Boekenplank:
Kies

Boeken van Esther Sager

Meer over Esther Sager

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Een eeuwigheid van geluk - From moment to moment
  • Visioenen van geluk - Chasing rainbows

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen eeuwigheid van geluk

Katy Barrows is jong, energiek en knap.
Katy Barrows geniet van haar leven als fotografe, maar...
Katy Barrows is ten dode opgeschreven.

Als Katy Barrows op een kwade dag van haar dokter verneemt dat de hoofdpijnaanvallen waar ze over klaagde te wijten zijn aan een kwaadaardige hersentumor, en dat ze dientengevolge nog hoogstens een jaar te leven heeft, stort haar wereld in elkaar. Zij neemt ontsag en koopt ver van de grote stad een boerderijtje om zich in alle stilte terug te trekken, vastbesloten elk moment dat haar rest dierbaarder te maken dan het voorgaande.

Charles Cameron is welgesteld en eenzaam. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen en samen met zijn negenjarig zoontje Duncan probeert hij er het beste van te maken. Maar dan verschijnt Katy in hun leven en voor Chris en Duncan is het alsof eensklaps de zon opgaat... 

Schrijver: Esther Sager
Oorspronkelijke titel: From moment to moment
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789065900456
Uitgever: Phoenix
Visioenen van geluk

Als Libby Rutledge tien jaar oud is haalt haar zusje Winna haar over een vogelnestje uit een hoge boom te halen. De gevolgen van deze onbezonnenheid zijn desastreus. Libby valt en wordt ernstig gewond in het ziekenhuis opgenomen. Hoewel zij het er levend afbrengt zal Libby’s leven vanaf die noodlottige dag in ondoordringbaar duister gehuld zijn. Ze groeit op tot een aantrekkelijke jonge vrouw met een dynamische persoonlijkheid en een geweldig doorzettingsvermogen. Ondanks haar blindheid weet zij zich een onafhankelijke positie in de maatschappij te veroveren.

Adam Bainbridge is de oudste zoon van een geslacht dat de scepter zwaait over een gigantisch industrieel imperium. Als hij tijdens een van zijn talrijke bezoeken aan de manege een jonge vrouw met weelderig, kastanjebruin haar ziet, die zich slechts met moeite in het zadel weet te houden, kijkt hij hoofdschuddend toe. Maar als hij merkt dat zij blind is slaat zijn geringschatting om in bewondering voor haar grote moed.

Adam maakt kennis met Libby en komt al gauw in de ban van haar levenslustige persoonlijkheid. Als een magneet wordt hij door haar aangetrokken en ook zij voelt hoe haar hart zich voor hem opent. Hij geneest haar van haar achterdocht en leert haar paardrijden. Zij geneest hem van zijn cynisme en leert hem te leven. Hun liefde bloeit en het paradijs lijkt binnen handbereik als Libby’s zuster Winna op het toneel verschijnt en gewapend met afgunst en hebzucht tweespalt zaait tussen de geliefden in de hoop de rijke Adam in haar netten te vangen. 

Schrijver: Esther Sager
Oorspronkelijke titel: Chasing rainbows
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789065130969
Uitgever: Publiboek/Baart