Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Liza van Sambeek

Boeken van Liza van Sambeek

Liza van Sambeek is het pseudoniem van schrijversduo Ciel Heintz en Liesbeth van Erp.

Boeken verschenen onder de naam Van Sambeek zijn van de hand van Ciel Heintz.

Meer over Liza van Sambeek

Genre: Roman

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Bloed, zaad en tranen
  • Het heft in eigen hand
  • Pensionado's

Zadelpijn

  1. Zadelpijn en ander damesleed
  2. Het verwende nest
  3. Koninginnenrit

Non-Fictie

  • Groeipijntjes
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloed, zaad en tranen

De medewerkers van de afdeling C5 van het zojuist geopende Belle van Zuylen Medisch Centrum te Leidsche Rijn leveren strijd voor het leven en tegen de dood, maar soms vechten ze elkaar de tent uit.

De tijden veranderen. Steeds meer vrouwelijke chirurgen nemen de plaats in van hun mannelijke machocollega's. De Raad van Bestuur kiest nadrukkelijk partij voor de moderne opvattingen van de snijdende vrouwen. Het is even wennen voor de oude garde en voor de haantjes van C5.

Van Sambeek schetst in Bloed, zaad en tranen een realistisch, ontroerend en geestig beeld van het reilen en zeilen binnen de dynamische wereld van een ziekenhuis. De collegiale sfeer tussen de artsen wordt getekend tegen de achtergrond van het thuisfront. Ook daar is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Spoedgevallen, toewijding, jaloezie, nachtdiensten, achterklap, gewenste en ongewenste intimiteiten, medische missers, en veel bloed, zweet en tranen: medici zijn net mensen.

Schrijver: Liza van Sambeek
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044615814
Ebook: 9789044618013
Uitgever: Prometheus
Het heft in eigen hand

Het heft in eigen hand is een bloemlezing uit het eerder verschenen Bloed, zaad en tranen.

Het heft in eigen hand is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Liza van Sambeek
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789085163749
Uitgever: B for Books
Pensionado's

Een groep oude vrienden komt samen in een huisje in het Spaanse dorpje Sa Riera. Geldzorgen zijn er eigenlijk niet en de vrienden proberen van het leven te genieten, maar door de zeeën van tijd ontstaan er ook snel frustraties en soms zelfs ruzies.

De arts Rob beseft sinds kort dat hij te veel heeft gemist en besluit veel vrijer te gaan leven, iets waar zijn vrouw Vera erg aan moet wennen. De losgeslagen Boudewijn kan maar niet accepteren dat hij ouder wordt, waardoor hij continu op zoek is naar prikkels en spanningen, waar dan ook ter wereld, om te vergeten dat hij sterfelijk is. En de verliefde Wouter is na de dood van zijn vrouw gevallen voor de twintig jaar jongere Fleur, wat hem veel scheve gezichten oplevert.

Tijdens het verorberen van schalen tapas en de nodige flessen wijn worden de verhoudingen op scherp gezet, wat zorgt voor hilarische confrontaties, verrassende inzichten en het nodige venijn.

Pensionado’s is een heerlijk zomers boek over ouder worden en jong blijven, en herkenbaar voor velen, want in essentie gaat het niet alleen over gepensioneerde vrienden, maar over het meest elementaire aspect van het bestaan, namelijk de waarde van vriendschap en de vergankelijkheid van het leven.

Schrijver: Liza van Sambeek
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044623949
Ebook: 9789044624083
Uitgever: Prometheus

ZadelpijnZadelpijn en ander damesleed

Zeven eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig gaan elk jaar een week fietsen in Frankrijk. Voor de meesten van hen ziet het leven er anders uit dan ze het zich hadden voorgesteld. Bij sommigen is dat te wijten aan de keuzen die ze zelf maakten, bij anderen heeft het noodlot toegeslagen.

Zadelpijn en ander damesleed verhaalt op komische en onthutsende wijze over vrouwen en over de soms wrange vruchten van de feministische en seksuele revolutie, en is een boek vol herkenning voor de hedendaagse babyboomer.

Schrijver: Liza van Sambeek
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044610840
Ebook: 9789044619188
Uitgever: Prometheus
Het verwende nest

‘Het Verwende Nest’ is de naam van het grachtenpand dat vier fietsvriendinnen verbouwen en betrekken. Het lijkt een stel elitaire verwende vrouwen, maar ze hebben naast hun gezin altijd gewerkt. Ze zijn van een generatie die alles wil, maar tegelijkertijd ook veel van zichzelf eist. In een vlotte, eigentijdse stijl beschrijft het schrijversduo Liza van Sambeek hoe de verbouwing ingrijpt in het dagelijks leven van de vrouwen in dit meisjeshuis. Tussen gruis en drilboren, instortende plafonds en zonnepanelen spelen zich vele hilarische en dramatische toestanden af.

Elke vrijdagavond is er de pyjamaparty waarop de meisjes van vijftig elkaar, de buren, de maatschappij, hun exen en hun liefdesperikelen op de korrel nemen. Ze zijn egocentrisch en sociaal, brutaal en onzeker, geil en afstandelijk, jaloers en ruimhartig, maar ze zijn allemaal sportief, ambitieus, zelfstandig, stoer en lief. Ze zijn vriendinnen...

Schrijver: Liza van Sambeek
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044610642
Ebook: 9789044622447
Uitgever: Prometheus
Koninginnenrit

Achter de fraai gerestaureerde gevel van hun grachtenpand besluiten onze heldinnen dat het leven te kort is om er achteloos doorheen te fietsen. Ze zijn inmiddels wat ouder, maar voelen zich nog lang niet afgeschreven en willen nog één keer vlammen. Ze halen alles uit de kast, zo nodig ook Viagra en testosteronpleisters, om van het leven te blijven genieten. Liever heftig dan deftig is hun motto. Alles liever dan nordic walking.

Op eigen kracht zullen ze hun koninginnenrit - de rit van hun leven - maken, nu het nog kan. De tijd om te voldoen aan verwachtingspatronen van de buitenwereld is voorbij. Wat nu telt is de binnenwereld.

Koninginnenrit is een machtig boek. Het laat bovendien de stem van de volgende generatie horen. De Tîtes worden veelvuldig geconfronteerd met de problemen en meningen van hun exen, lovers, kinderen en kleinkinderen, en krijgen steeds meer commentaar op hun levenswijze te verwerken. Gesterkt en gelouterd worstelen de vriendinnen met hun dilemma's en combineren ze vette lol met diepgang, verbondenheid met vrijheid, en zelfbeschikking met onvoorwaardelijke vriendschap. Ze blijven optimistisch en levenslustig. Never a dull moment.

Schrijver: Liza van Sambeek
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044612523
Ebook: 9789044615340
Uitgever: Prometheus

Non-FictieGroeipijntjes

Liza van Sambeek stapt in de belevingswereld van kinderen en bespreekt openhartig de spannende, stoute, kwetsbare en verdrietige onderwerpen waar kinderen soms ongewenst mee te maken krijgen. Een boek waarin kinderen eerlijk vertellen hoe ze over de wereld, hun ouders, hun vriendjes en zichzelf denken.

Schrijver: Liza van Sambeek
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044607598
Uitgever: Prometheus