Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Julián Sánchez

Boeken van Julián Sánchez

Meer over Julián Sánchez

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Spanje


Overzicht

  • De antiquair - El anticuario

David Ossa

  1. De stem van de doden - La voz de los muertos
  2. Het gezicht van het kwaad - El rostro de la maldad
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe antiquair
Artur Aiguader, handelaar in antiquiteiten en oude manuscripten, wordt vermoord. Hij laat zijn aangenomen zoon Enrique Alonso een oud in het Latijn geschreven manuscript na. Enrique slaat aan het vertalen omdat hij vermoedt dat dit manuscript iets met de moord op Artur te maken heeft.

Het blijkt in de vijftiende eeuw te zijn geschreven door een bouwmeester van de Kathedraal van Barcelona, en bevat cryptische aanwijzingen over de plaats waar een magisch voorwerp uit de joodse geschiedenis verborgen is. Enrique gaat op zoek, maar hij is niet de enige met belangstelling voor het mysterieuze object.
Schrijver: Julián Sánchez
Oorspronkelijke titel: El anticuario
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021438931
Uitgever: Querido

David OssaDe stem van de doden

Politie-inspecteur David Ossa wordt geconfronteerd met een moeilijke opdracht: het oplossen van een meervoudige moord en een zelfmoord op de Rambla, midden in het hart van Barcelona. Ossa begrijpt al snel dat dit een speciale zaak is, met kanten die het gezond verstand te boven gaan.

Het onderzoek voert hem terug naar een onopgeloste zaak uit 1969, die bijna identiek lijkt aan de zaak die hij onder handen heeft. Als zijn superieuren merken dat hij weinig vorderingen maakt, wordt hij gedwongen het onderzoek af te sluiten.

Maar Ossa weigert en vervolgt zijn zoektocht, die hem langzaam binnen voert in een donkere, fascinerende wereld, waarin het bovennatuurlijke een steeds grotere rol krijgt. Ondanks het risico om voor gek te worden verklaard, bijt Ossa zich steeds vaster in deze zaak.

Schrijver: Julián Sánchez
Oorspronkelijke titel: La voz de los muertos
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021442181
Uitgever: Querido
Het gezicht van het kwaad

In Barcelona vindt een terroristische aanslag plaats. De specialisten zijn te laat en er vallen meer dan duizend doden. Tijdens de reddingsoperatie overkomt een van de specialisten iets vreselijks.

In een ziekenhuis in Barcelona ontwaakt een zwaar verminkte man zonder herinneringen uit een coma. Als hij langzaam zijn geheugen terugkrijgt wil hij maar één ding: wraak.

Inspecteur David Ossa wordt op een zaak gezet die steeds verder escaleert, met meerdere moorden als gevolg. De jacht op de moordenaar voert door het sinistere en uitgestrekte riolenstelsel en over verlaten metrostations. David Ossa heeft zijn bijzondere intuïtie hard nodig.

Schrijver: Julián Sánchez
Oorspronkelijke titel: El rostro de la maldad
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021456898
Ebook: 9789021456904
Uitgever: Querido