Boekenplank:
Kies

Boeken van Dori Sanders

Meer over Dori Sanders

Genre: Roman

Geboren: 1934

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Dori Sanders


Overzicht

  • Als mijn vader lachte - Clover
  • De geur van zwarte aarde - Her own place

Dubbel uitgegeven titels

  • Clover - zie Als mijn vader lachte
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls mijn vader lachte
De vader van Clover Hill zorgt voor grote commotie. Eerst kondigt hij zijn huwelijk aan met Sara Kate, een blanke vrouw; zijn familie raakt er niet over uitgepraat. Dan sterft hij bij een auto-ongeluk, slechts enkele uren na de bruiloft. De familie regelt, reddert en ruziet over wie de tienjarige Clover zal opvoeden. Sara Kate neemt haar eigen beslissing: 'Ik heb de vader van Clover beloofd dat ik voor zijn dochter zal zorgen.'

En Clover zelf? Clover probeert dapper door te leven in die vreemde wereld die na de dood van haar vader is ontstaan. Hoe dat is vertelt ze in een bonte buiteling van vroegwijze inzichten en persoonlijk perspectief, waarbij heden en verleden elkaar afwisselen en waarbij de geest van haar vader permanent aanwezig is. Clovers verhaal is tegelijkertijd hartverscheurend, grappig en scherpzinnig.
Clover - 1997
Regisseur: Jud Taylor
Cast: Zelda Harris, Elizabeth McGovern, Ernie Hudson, e.a.
Schrijver: Dori Sanders
Oorspronkelijke titel: Clover
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789041002648
Uitgever: Van Reemst
De geur van zwarte aarde
Mae Lee is een gewone bijzondere vrouw: een vrouw die houdt van goed eten en van de geur van pas geploegde aarde, die vecht voor een eigen boerderij, een goede opleiding voor haar kinderen, een spaarcentje voor je-weet-maar-nooit.

Lief en leed verenigen zich in haar geschiedenis en karakter: ze is oorlogsbruid, verlaten echtgenote, trotse moeder, hardwerkende boer, geliefde grootmoeder, stadsmens, en de eerste zwarte in een blank team van vrijwilligerswerkers. Ze is niet begaafd, niet briljant, niet alwetend, maar ze is een prachtmens en gewoon niet klein te krijgen.

Dori Sanders schrijft met liefde en trots over het plattelandsleven in het zuiden van de Verenigde Staten. En hoewel enkele aangrijpende scènes de pijn van racisme doen voelen, voltrekt zich op de achtergrond van Mae Lee's levensverhaal de even langzame als belangrijke verandering in de manier waarop blank en zwart met elkaar omgaan.
Schrijver: Dori Sanders
Oorspronkelijke titel: Her own place
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789051125122
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.

Dubbel uitgegeven titelsClover

Zie voor de beschrijving van dit boek: Als mijn vader lachte.

Schrijver: Dori Sanders
Oorspronkelijke titel: zie Als mijn vader lachte
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789051121964
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.