Boekenplank:
Kies

Boeken van Romain Sardou

Meer over Romain Sardou

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • Vergeef ons onze schulden - Pardonnez nos offenses
  • Verlos ons van het kwaad - Délivrez-nous du mal

gedetailleerd overzicht

OverzichtVergeef ons onze schulden
Frankrijk 1284. De jonge bezielde priester Henno Gui gaat in de ondoordringbare wouden bij Toulouse op zoek naar Heurteloup. Deze parochie is verdwenen uit de kerkelijke boekhouding en lijkt wel door iedereen vergeten te zijn.

Henno Gui treft een verwilderde gemeenschap aan, vol met angst, met bijgeloof en gewelddadige praktijken, en hij stelt zich tot taak de mensen terug te brengen naar het geloof en de kerk. Een taak die niet geheel zonder gevaar is - zijn opdrachtgever, bisschop Haquin, wordt vermoord aangetroffen.

Ondertussen heeft het verdwenen dorp de aandacht getrokken van enkele zeer invloedrijke kerkelijke leiders in Rome...
Schrijver: Romain Sardou
Oorspronkelijke titel: Pardonnez nos offenses
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024546749
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verlos ons van het kwaad
Winter 1288. In een kerkje in Zuid-Frankrijk wordt een bijzonder kind geroofd door een groepje in het zwart geklede mannen. De priester van het dorp, pater Aba, zet zich met hart en ziel in voor de opsporing van het kind.

Tegelijkertijd verdwijnt in Rome de jonge secretaris van de paus. Ook hij schijnt te zijn meegenomen door in het zwart geklede mannen. De speurder Bénédict Gui krijgt opdracht van de zus van de verdwenen jongeman een onderzoek in te stellen.

Wat hebben de ontvoeringen te maken met kerkdocumenten die spoorloos zijn en met vermoorde kardinalen? Te midden van bijgeloof, smerigheid, bloedig geweld en noodlottig toeval broeit iets duisters in de religieuze wereld. Wie kan de kwade machten bezweren?
Schrijver: Romain Sardou
Oorspronkelijke titel: Délivrez-nous du mal
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021802640
Uitgever: Luitingh-Sijthoff