Boekenplank:
Kies

Boeken van Sam Savage

Meer over Sam Savage

Genre: Roman

Geboren: 1940 / Overleden: 2019

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De roep van de luiaard - The cry of the sloth
  • Firmin - Firmin

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe roep van de luiaard
Last van een dipje? Lees De roep van de luiaard en ontdek dat het allemaal véél erger kan!

Andrew Whittaker leeft op gebakken Smac, sardientjes, cakejes, wodka en Southern Comfort. Hij is een ronduit nalatige verhuurder met schrijversambities die daarnaast een kruimelig klein literair tijdschrift uitgeeft - Soap. Maar eigenlijk werkt hij langzaam maar onontkoombaar toe naar zijn eigen ondergang. Brieven, dagboeknotities, fragmenten van zijn roman, boodschappenlijstjes; deze roman is een collectie van alles wat Whittaker op papier zet in de loop van vier cruciale maanden.

De roep van de luiaard speelt zich af in de economisch slechte tijden onder Nixon, en we zijn er getuige van hoe Whittaker wordt opgejaagd door ontevreden huurders en schuldeisers, hoe hij belachelijk wordt gemaakt door een lokale kunstgroep en hoe hij wordt gepest door zijn ex-vrouw. Hij wil eens en voor al afrekenen met zijn vijanden en zijn fouten corrigeren, dus bedenkt hij een groots plan voor een festival met een originele insteek en prominente figuren. Maar terwijl de winter naderbij kruipt, verliest hij steeds meer grip op de realiteit en worden zijn plannen steeds woester. Whittakers zelfbeeld van de vreedzame, trage luiaard verandert in dat van een paniekerig schepsel dat gek wordt van eenzaamheid.
Schrijver: Sam Savage
Oorspronkelijke titel: The cry of the sloth
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789056723712
Ebook: 9789044964479
Uitgever: Signatuur
Firmin
Firmin wordt geboren in de donkere kelder van een rommelige boekhandel in Boston, een ontmoetingsplaats voor auteurs en verwoede lezers. Al snel blijkt dit ratje zich te onderscheiden van zijn broertjes en zusjes: hij is een groot boekenliefhebber. Sterker nog, hij verslindt ze.

Een geletterde rat is echter zeldzaam en Firmin zoekt een zielsverwant in boekhandelaar Norman Shine en in Jerry Magoon, een verstokte, mislukte schrijver, maar voor Firmin een held.

Nu Firmin in de boekwinkel zijn onverzadigbare honger naar literatuur probeert te stillen - aan de hand van onder andere Oliver Twist, Alice in Wonderland, Don Quichot en Lolita - worden zijn emoties steeds menselijker en leert hij tegelijkertijd de barre buitenwereld kennen...
Schrijver: Sam Savage
Oorspronkelijke titel: Firmin
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789056722876
Uitgever: Signatuur