Boekenplank:
Kies

Boeken van Glenn Savan

Meer over Glenn Savan

Genre: Roman

Geboren: 1953 / Overleden: 2003

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Een huid van steen - Goldman's anatomy
  • Nora - White palace

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen huid van steen
Hoewel de vijfentwintigjarige Arnie Goldman invalide is, verdient hij goed zijn brood als handelaar in kostbare edelstenen. Maar Arnie is niet gelukkig. Gevangen in zijn niet-functionerende lichaam, mist hij een vrouw in zijn leven - en niet zo eentje die zijn moeder voor hem heeft uitgezocht.

Plotseling staat Redso wolff, ooit zijn beste vriend, bij Arnie op de stoep. Redso, de rebelse student, nu een briljant toneelschrijver, is geestelijk in de war. Hij zoekt woonruimte voor zichzelf en zijn weelderige vriendin Billy. Arnie stemt toe, deels om te helpen, maar vooral omdat hij op slag verliefd is geworden op Billy, die een sensuele donkere schoonheid bezit, heerlijk kan koken en Monopoly speelt als Donald Trump.

Terwijl Redso en Billy hun intrek nemen in Arnie's kelder, vecht Arnie om zijn bijna komische verlangen naar Billy te onderdrukken. Dat lukt absoluut niet. Er ontstaat een driehoeksverhouding van obsessie en lust. Tenslotte wordt Billie gedwongen te kiezen tussen de twee mannen die haar allebei zo hard nodig hebben...
Schrijver: Glenn Savan
Oorspronkelijke titel: Goldman's anatomy
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789051125023
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Nora
Max houdt van orde en regelmaat. Hij heeft een veelbelovende baan, een goed geplande carrière en een nette flat in een goede buurt. Maar als hij op 27-jarige leeftijd weduwnaar wordt, stort zijn zorgvuldig opgebouwde wereld in één klap in elkaar. Krampachtig probeert hij de structuur in zijn leven te handhaven, maar de leegte in en om hem is verstikkend.

En dan ontmoet hij Nora... 42, serveerster in een hamburgerrestaurant, forsgebouwd, stevig drinkend en kettingrokend. Tot zijn grote ontzetting is hij plotseling verwikkeld in een fonkelende liefdesaffaire en wordt zijn hele leven beheerst door een ongerijmde hartstocht. Nora is even sjofel en slordig als de buurt waarin ze woont. Ze draagt haar hart op haar tong en mist elk gevoel voor stijl en decorum. Kortom, in zijn wereld past zij niet!

En toch... Max kan niet ontsnappen aan zijn obsessie voor deze sensuele vrouw. Zonder Nora kan hij niet leven, maar een leven met Nora is even onvoorstelbaar. Maar ook Nora heeft haar trots...
White Palace - 1990
Regisseur: Luis Mandoki
Cast: James Spader, Susan Sarandon, Jason Alexander, e.a.
Schrijver: Glenn Savan
Oorspronkelijke titel: White palace
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789067901925
Uitgever: Kadmos