Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • John Burnham Schwartz

Boeken van John Burnham Schwartz

Meer over John Burnham Schwartz

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: John Burnham Schwartz


Overzicht

  • Claire - Claire Marvel
  • De noordwesthoek - Northwest corner
  • Een noodlottige avond - Reservation Road
  • Een zomer in Japan - Bicycle days
  • Keizerin uit het volk - The commoner

gedetailleerd overzicht

OverzichtClaire
Tijdens een hevige regenbui maakt de zesentwintigjarige Julian Rose bij toeval kennis met Claire Marvel, studente kunstgeschiedenis. Een halfuur lang staan ze naast elkaar onder haar paraplu op de trap van een museum. Deze ontmoeting is het begin van een grote, gecompliceerde liefde en zal het verloop van hun beider levens bepalen. De intense maar grillige relatie van Julian en Claire beleeft een hoogtepunt tijdens een vakantie in Frankrijk, maar doordat ze niet bij machte zijn hun gevoelens voor elkaar uit te spreken, komt het tot een abrupte breuk - voorgoed, zo lijkt het. Ze overwinnen hun verdriet, trouwen allebei met een ander en hebben geen contact meer met elkaar. Maar vergeten doen ze elkaar niet. Twaalf jaar later lopen ze elkaar in New York weer tegen het lijf. Vier maanden na deze ontmoeting hoort Julian dat Claire is verdronken in een rivier in Frankrijk, niet ver van de plaats waar zij samen hun idyllische vakantie hebben gehouden. Julian is verslagen en niet meer in staat zijn zorgvuldig opgebouwde schijnbestaan voort te zetten. Hij vertrekt naar Frankrijk om te achterhalen wat er precies met Claire is gebeurd.
Schrijver: John Burnham Schwartz
Oorspronkelijke titel: Claire Marvel
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-234-1275-3
Uitgever: De Bezige Bij
De noordwesthoek
Twaalf jaar na het tragische ongeval dat leidde tot zijn gevangenisstraf probeert Dwight Arno een nieuw leven op te bouwen. Hij woont in Californië, werkt in een sportzaak en heeft een relatie met een vrouw die niet op de hoogte is van zijn verleden. Dan staat plotseling zijn zoon Sam voor de deur, die na een gewelddadig incident zijn universiteit is ontvlucht, in de hoop bij zijn vader onderdak te vinden. De relatie tussen vader en zoon moet opnieuw worden opgebouwd, waarbij ze worden geconfronteerd met hun gelijkenissen en verschillen. Maar met hun hernieuwde kennismaking komen ook de levens van hun geliefden en ex-geliefden in een nieuw licht te staan. Betrokkenen die allen op hun eigen manier proberen het verleden een plek te geven.
Schrijver: John Burnham Schwartz
Oorspronkelijke titel: Northwest corner
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023469452
Uitgever: Cargo
Een noodlottige avond
Op een avond stoppen de Learners onderweg naar huis bij een benzinepomp. Josh Learner, tien jaar oud, staat aan de kant van de weg als er een auto de hoek om komt. Hij wordt aangereden en is op slag dood. Zijn vader, Ethan Learner, gaat verbeten op zoek naar de automobilist die is doorgereden na het ongeluk. Na een jaar vindt hij hem en de nachtmerrie die volgt, loopt uit op een aangrijpende confrontatie tussen Ethan en de onbekende moordenaar van zijn zoon. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Reservation Road.
Reservation Road - 2007
Regisseur: Terry George
Cast: Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Jennifer Connelly, e.a.
Schrijver: John Burnham Schwartz
Oorspronkelijke titel: Reservation Road
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-234-1745-3
Uitgever: Cargo
Een zomer in Japan
In de dagen van Hemingway en Henry James zetten jonge Amerikanen hun eerste stappen op weg naar volwassenheid in Europese steden als Parijs. In de jaren tachtig en negentig heeft Europa plaatsgemaakt voor Japan. Vele net afgestudeerde Amerikanen testen hun onschuld en kennis in dit land van de grote tegenstellingen. Alec Stern, een jonge Yale-student, tracht los te komen van zijn ouders en tekent een tijdelijk contract bij een Amerikaanse computerfirma in Tokio. In snelle, filmische beelden die een treffende parallel opleveren met de dynamiek van de techno-cultuur in Tokio reist de lezer met Alec Stern mee langs bars, sex-shows, over de neonverlichte straten van Tokio en komt in aanraking met andere typisch Japanse evenementen die een cultuur-shock bij Alec veroorzaken. Vooral een Japanse vrouw, Kawashima, zorgt voor een ommekeer in het zoeken van de onzekere jongen. Door Japanse mannen wordt zij als niet interessant terzijde geschoven, omdat zij te oud zou zijn. Alec vat een diepe genegenheid voor haar op en maakt met haar ook een ander, minder gejaagd en meer oorspronkelijk Japan mee, wanneer hij bij haar grootouders op het platteland logeert.
Schrijver: John Burnham Schwartz
Oorspronkelijke titel: Bicycle days
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-5093-115-4
Uitgever: Amber
Keizerin uit het volk
Haruko, de latere keizerin van Japan, trouwt in 1959 op vierentwintigjarige leeftijd met de kroonprins en wordt daarmee de eerste niet-aristocratische vrouw in de oudste en geheimzinnigste monarchie ter wereld. Ze wordt geconfronteerd met de wreedheid en verdachtmakingen van de keizerin en haar volgelingen, en al haar bewegingen worden in de gaten gehouden - onder die druk krijgt Haruko een zenuwinzinking en ze verliest haar stem. Maar ze herstelt en ze buigt niet, ze blijft zichzelf trouw, tegen de keizerlijke bureaucraten in. Dertig jaar later, nu zelf keizerin, speelt ze een cruciale rol als ze een andere briljante vrouw - Keiko, die niets liever wil dan op haar eigen manier carrière maken als diplomate - ertoe probeert over te halen het huwelijksaanzoek van haar zoon, de kroonprins, te accepteren. De gevolgen zijn tragisch. Keizerin uit het volk is het fascinerende verhaal van een onmenselijk gereguleerd bestaan, tegelijk verborgen en publiek, en van een complexe verhouding tussen twee vrouwen die zeer geïsoleerd leven.
Schrijver: John Burnham Schwartz
Oorspronkelijke titel: The commoner
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-2724-7
Uitgever: Cargo