Boekenplank:
Kies

Boeken van Nikola Scott

Nikola Scott werd geboren in Duitsland, maar verhuisde na haar studie naar New York. Ze werkte jarenlang als redacteur bij een uitgeverij voor ze besloot om zelf te gaan schrijven. Tegenwoordig woont ze met haar gezin in Frankfurt.

Meer over Nikola Scott

Genre: Roman

Geboorteland: Duitsland

Website: Nikola Scott


Overzicht

  • De oogstmeisjes - The orchard girls
  • De schaduw van mijn moeder - My mother's shadow
  • Zomer vol geheimen - Summer of secrets

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe oogstmeisjes

Het geheim dat ze al sinds de oorlog delen, mag nooit uitkomen...

Londen, 2004. Journaliste Frankie groeide op bij haar oma Violet, tot de omstandigheden hen uit elkaar dreven. Inmiddels heeft ze haar grootmoeder, een beroemdheid in de society-wereld, al jaren niet meer gezien. Tot ze de opdracht krijgt een reportage over Violet te schrijven. Dan komt ze erachter dat bepaalde gebeurtenissen uit het verleden angstvallig door haar oma verborgen worden gehouden.

Somerset, 1940. Na een tragedie tijdens de Blitz ontvlucht de zeventienjarige Violet Londen en sluit zich aan bij The Women’s Land Army. Als ‘oogstmeisje’ wordt ze tewerkgesteld op het landgoed Winterbourne Orchard. Ondanks het zware werk en een tirannieke baas sluit ze hechte vriendschappen met de andere meisjes, tot er op een avond iets verschrikkelijks gebeurt, wat voor altijd verborgen moet blijven...

Schrijver: Nikola Scott
Oorspronkelijke titel: The orchard girls
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402708288
Ebook: 9789402762150
Uitgever: HarperCollins
De schaduw van mijn moeder

Hoe ontdek je de waarheid over het verleden als de enige persoon die erbij was niet meer leeft?

1958. De jonge Elizabeth wordt naar het landgoed van de rijke familie Shaw gestuurd, zodat ze de laatste dagen van haar zieke moeder niet hoeft mee te maken. Daar wordt ze verliefd, zonder iemand in de buurt om haar te waarschuwen voor haar naïviteit.

Tientallen jaren later denkt Addie dat ze, ondanks hun moeizame relatie, alles weet over haar recent overleden moeder Elizabeth. Wanneer er een vreemde vrouw voor de deur staat die beweert dat ze Addie’s zus is, is ze verbijsterd. Is Addie’s hele leven dan één grote leugen?

Addie moet zien te achterhalen wat er tijdens die ene zomer is gebeurd, die zonovergoten zomer waar haar moeder nooit over sprak, en de nacht die het leven van een jong meisje voor altijd veranderde.

Schrijver: Nikola Scott
Oorspronkelijke titel: My mother's shadow
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402700893
Ebook: 9789402755121
Uitgever: HarperCollins
Zomer vol geheimen

Twee vrouwen, decennia na elkaar geboren, raken verstrikt in een duister geheim...

Augustus 1939. Op het vreedzame familielandgoed Summerhill probeert de zestienjarige Maddy zich afzijdig te houden van alle geruchten over de oorlog. Dan keert haar flamboyante zus Georgiana terug van een lange reis, met in haar kielzog haar nieuwe vriend Victor. Maddy heeft al snel het gevoel dat er iets niet klopt aan deze man, maar ze heeft geen idee welk gevaar hij met zich meebrengt.

Heden. Wanneer Chloe ontdekt dat ze zwanger is, zou ze eigenlijk dolblij moeten zijn. Maar dat is ze niet. Ze is bang voor de toekomst met een man die haar lijkt te adoreren, maar tegelijkertijd extreem bezitterig is. Wanneer het toeval haar naar Summerhill brengt, wordt ze meegezogen in een mysterie van decennia geleden.

Schrijver: Nikola Scott
Oorspronkelijke titel: Summer of secrets
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402702590
Ebook: 9789402757750
Uitgever: HarperCollins